Jēkabsone-Žogota un UGMK sper platu soli pretī Eirolīgas pusfinālam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK šodien spēra platu soli FIBA Eirolīgas pusfināla virzienā.

Savā laukumā notiekošā finālturnīra otrajā spēlē UGMK, kas ir pašreizējās Eirolīgas čempiones, ar 82:43 (30:6, 19:9, 19:13, 14:15) sagrāva Francijas vienību Buržas «Tango».

Mājinieces pārliecinošu ceļu pretī uzvarai sāka jau pirmajā ceturtdaļā, tās laikā ļaujot pretiniecēm gūt tikai sešus punktus, kamēr pašas iemeta 30. Jekaterinburgas vienība iesākto turpināja arī otrajā ceturtdaļā, pirmo puslaiku noslēdzot ar 49:15 sev par labu. Spēles otrajā pusē cīņa par uzvaru vairs nenotika, taču Francijas klubam rezultātu izdevās padarīt nedaudz pieklājīgāku.

Pērn par Latvijas labāko basketbolisti atzītā Jēkabsone-Žogota šoreiz laukumā pavadīja 17 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus. Latviete realizēja vienu no trim divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat Jēkabsones-Žogotas rēķinā divas rezultatīvas piespēles, četras kļūdas, viena pārtverta bumba, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums.

B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar divām uzvarām divās spēlēs ir UGMK, kurai ar vienu panākumu divos mačos seko cita Krievijas vienība Orenburgas «Nadežda», kurā spēlē Elīna Babkina, un Prāgas ZVVZ USK no Čehijas. Zaudējumus abās cīņās piedzīvojusi «Tango».

Eirolīgas labāko astoņu komandu finālturnīrs Jekaterinburgā risināsies līdz 13. aprīlim. Vienības sadalītas divās apakšgrupās pa četrām katrā, bet pusfinālam kvalificēsies divi labākie klubi no katras grupas. Pusfināli risināsies piektdien, bet fināls tiks aizvadīts svētdien.

A apakšgrupā cīnās Kajseri «Kaskispor» (Turcija), Vidnojes «Sparta&K» (Krievija), Stambulas «Fenerbahce» un Stambulas «Galatasaray» (abi - Turcija).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu