Šlesers uzskata, ka ar trīs valodu zināšanām var strādāt tikai veikalā (684)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar trīs valodu zināšanām šodien iespējams iegūt darbu veikalā vai kafejnīcā, vai vēl kaut kur, bet ar to nepietiek, lai konkurētu pasaules līmenī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «1:1» atzina politiķis Ainars Šlesers.

«Es uzskatu, ka jāatsakās no principa likvidēt krievu skolas, bet būtu jānosaka princips visām skolām - latviešu, krievu, ukraiņu, ka līdz 5.klasei bērnam jāzina trīs valodas - latviešu, angļu, krievu,» pauda Šlesers.

Viņš uzskata, ka tādā veidā ne tikai krievi zinās latviešu valodu, bet arī latvieši zinās krievu valodu. Pēc Šlesera domām, pēc 5.klases bērniem būtu jāmācās vēl viena svešvaloda.

Šlesers atzina, ka savus jaunākos dēlus sūtījis krievu bērnudārzā, lai bērni apgūtu krievu valodu, tāpat viens no jaunākajiem bērniem pārvalda angļu valodu un sācis mācīties franču valodu, bet divus gadus vecais dēls sāks mācīties angļu valodu.

Šlesers neslēpa, ka viena no viņa sāpēm ir tāda, ka viens no vecākajiem dēliem pietiekami neapguva krievu valodu un tagad politiķim pārmet, ka viņš nav uzstājis uz krievu valodas mācīšanos.

«Valodu mācīšanās jāsāk pēc iespējas ātrāk un ne tikai skolā, bet jau arī bērnudārzā,» uzskata Šlesers. Viņaprāt, cilvēkiem būtu jāzina vismaz piecas svešvalodas.

Komentāri (684)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu