TV3 varētu pazust arī no citu TV operatoru satura (187)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Maksas TV operatori neapstiprina klientu migrāciju «Lattelecom» un «Modern Times Group» (MTG) ķildas dēļ, nemierā ar MTG piedāvāto cenas paaugstinājumu ir arī «Baltcom», turklāt līdzīgu prasību gadījumā no TV3 varētu atteikties arī citi operatori, vēsta «Dienas Bizness».

Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas (LEKA) biedri bija gatavojušies, ka pēc TV3 retranslācijas pārtraukšanas «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā būs TV klientu pieplūdums, tomēr nekas tāds nav noticis.

Rīgā astoņu dienu laikā, kopš «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā pārtraukta MTG ietilpstošā kanāla TV3 retranslācija LEKA biedriem klāt nākuši četri abonenti, laikrakstam atklāj LEKA valdes priekšsēdētājs Ilmārs Muuls, kas veicis biedru aptauju.

Kā uzskata Muuls, iemesls ir tāds, ka interaktīvā televīzija ir komplektā ar internetu, un viss oriģinālais TV3 saturs ir pieejams internetā.

Muuls atgādina, ka līgums ar «Baltcom» ir pagarināts vien par diviem mēnešiem, tāpēc aktuāls ir jautājums, kā MTG rīkosies tālāk. «Baltcom» nav mierā ar MTG cenas piedāvājumu, tādējādi, ja līdzīgas prasības tiks izvirzītas citiem TV maksas operatoriem, pastāv atteikšanās iespējas no kanāla TV3, brīdināja LEKA vadītājs.

«Baltcom» valdes priekšsēdētājs Vojko Rovere laikrakstam uzsver, ka «Baltcom» nav gatavi piekrist MTG piedāvātajam cenas paaugstinājumam. Kompānijas klientu atsauksmes liecinot par zināmu neapmierinātību ar pārmērīgi lielu reklāmas apjomu TV3 un citu MTG kanālu saturā.

Kā ziņots, pētījumu kompānijas TNS mediju pētījumu lielo klientu direktors Mārtiņš Traubergs biznesa portālā «Nozare.lv» prognozēja, ka pēc kanāla TV3 aiziešanas no «Lattelecom» interaktīvās televīzijas īstermiņā TV3 varētu zaudēt ap 20% auditorijas, savukārt ilgtermiņā tie varētu būt 10%.

Viņš norāda, ka būšot arī daļa nelojālo skatītāju, kas neskatīsies TV3 arī pēc tam, kad tas atkal būs redzams «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā. «Taču absolūtus ieguvējus es neredzu nevienā no pusēm, ne «Lattelecom», ne TV3, ne skatītāju,» norādīja Traubergs.

Jau vēstīts, ka mediju grupai «Modern Times Group» (MTG) un «Lattelecom» nav izdevies panākt vienošanos par jaunu līgumu, tādēļ kopš 2.aprīļa «Lattelecom» interaktīvās televīzijas lietotājiem vairs nav pieejams kanāls TV3.

Komentāri (187)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu