Izdots Ainara Virgas pirmais solo albums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Blūma

Leģendārās latviešu rokgrupas «Līvi» ilggadējais līderis Ainars Virga, 6. aprīlī atzīmējot savu 50 gadu jubileju, sniedza lielisku koncertu pārpildītā Liepājas Olimpiskā Centra zālē.

Koncerta apmeklētāji bija pirmie izredzētie, kuriem bija iespēja koncerta norises vietā iegādāties arī Virgas pirmo solo albumu „ Dziesmas par dzīvi un mīlestību». Koncertā, par kuru tā organizatori joprojām saņem pateicības vārdus no «Līvu» faniem, tika izpildītas arī vairākas no jaunā albuma dziesmām.

Pie šī albuma mūziķis bija strādājis vairākus gadus, pamazām ieskaņojot dziesmas dažādās studijās un ar dažādiem mūziķiem. Kopumā albuma ierakstā piedalījušies gandrīz četrdesmit dažādi mūziķi. Divas no albumā iekļautajām dziesmām iedziedātas duetā, viena ar vēl vienu «Līvu» Tomasu Kleinu, bet otru ar Artūru Duboku, kura, speciāli Ainaram savulaik rakstītā dziesma «Ja tu mīli» ir kā albuma pielikums. Vēl nepublicēto dziesmu «Vēl vienu pēdējo reiz» Ainaram dāvinājis viņa talanta cienītājs Kārlis Būmeisters. Šai dziesmai tapis arī neliels video, kurš drīzumā tiks publicēts.

Ainara rakstītajām dziesmām tekstus rakstījis dziedātāja bērnības draugs Guntars Račs, bet daļu teksta dziesmai «Es neesmu tas» rakstījis pats Virga.

Albumu ievada šī brīža Ainara aktuālākais «hits» «Rozes zieds», kuru producējis Artūrs Palkevičs. Šīs dziesmas oriģinālā versija „ Can You Relese Me Now» pirms piecpadsmit gadiem bija ieskaņota slavenās latviešu «eksporta» grupas «Riga» izpildījumā.

Albuma tapšanā savu roku pielikuši Artūrs Palkevičs, Egils Mežs, Ivars Sudmalis, Artūrs Duboks, Tomass Kleins, Guntars Račs, Edijs Gņedovskis, Cloud Music, A-Europa Production, Gints Stankevičs, Mārtiņš Burkevics, Jānis Kalve, Virga Hard Orchestra, Roberts Dinters, Edgars Silacērps, Kristaps Liepa, Zigmunds Latuškēvičs, Edgars Šmiukšis, Linda Zāģere, Aleksejs Balinskis, Mārcis Judzis, Edgars Šmiukšis, Andrejs Meļņikovs, Dināra Rudāne, Jānis Buķelis, Vilnis Krieviņš, Uldis Knapšis, Alex, Mārtiņš Burkevics, Andris Šīrants, Todd Sorensen, Katrīna Cīrule, Katrīna Linde un Evija Krūmiņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu