Talantīgā skrējēja Jeļizarova atguvusies no traumas un nomainījusi treneri (18)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

24 gadus vecā Latvijas garo distanču skrējēja Poļina Jeļizarova sarunā ar «Apollo» pastāstīja par atgūšanos no pēdas savainojuma un pārmaiņām treniņu darbā. 

Aizpagājušā sezona Jeļizarovai bija ļoti veiksmīga un viņa vairākkārt laboja Latvijas rekordu 3000 metru šķēršļu skrējienā, taču pērn jau jūnija vidū pēdas traumas dēļ bija spiesta beigt sezonu.

«Tika veikta operācija un tagad viss ir kārtībā, treniņus atsāku pirms četriem mēnešiem,» stāsta Poļina. «Ar bijušo treneri [Viktoru Lāci] par traumas iemesliem nerunājām, taču, kā jau parasti, pie vainas droši vien bija pārāk liela slodze. Bija ļoti nepatīkami, jo ziemā biju daudz trenējusies un gatavojusies sezonai. Domāju, ka varēšu skriet un problēmas ar pēdu atrisināt jau pēc sezonas, taču pēc pirmajām sacensībām sapratu, ka to nespēšu.»

Jeļizarova šogad nomainījusi treneri un sadarbosies ar Jeļenas Prokopčukas dzīvesbiedru un treneri Aleksandru Prokopčuku.

«Godīgi sakot, jau sen par to biju domājusi, taču nezināju uz kuru treneri mainīt. Ar Lāci bija daudz domstarpību tieši attieksmē vienam pret otru, bet pēdējā laikā nesapratāmies arī treniņu procesā,» skaidro Jeļizarova. «Iespējams, ka viņa metodes man vienkārši neder. Domāju, ka esmu pieņēmusi pareizu lēmumu.»

«Ar jauno treneri pagaidām strādāju tikai vienu mēnesi, tādēļ secinājumus izdarīt ir pāragri, taču es neesmu no cilvēkiem, kuriem patīk strīdēties,» smejas Poļina. «Skaidrs, ka šosezon startēšu retāk nekā pirms traumas. Pirmās sacensības būs jūnijā - Eiropas komandu čempionātā Rīgā, bet augusta vidū piedalīšos Eiropas čempionātā Cīrihē. Bez šiem mačiem kaut kur vēl startēšu, taču precīzi pagaidām nezinu.»

Jeļizarova atzīst, ka šobrīd ir grūti spriest par viņas gatavību sezonai un to, kādā sportiskajā formā viņa ir. «Grūti pateikt, kā būs pēc trenera maiņas un savainojuma. Šobrīd jūtos normāli, slodzes varu izturēt. Ja tā turpināšu, tad būs arī rezultāti,» pārliecināta ir skrējēja.

«Vai nemēģināšu skriet bez šķēršļiem? Pagaidām palikšu pie šķēršļu distances un skatīšos, kā veiksies. Ja rezultāti nebūs labi, tad, iespējams, pievērsīšos 5000 metru gludajai distancei,» piebilst Jeļizarova.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu