«Galatasaray» pirmoreiz kļūst par Eirolīgas čempionēm (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Turcijas komandas Stambulas «Galatasaray» basketbolistes šodien pirmo reizi vēsturē kļuva par FIBA Eirolīgas čempionēm.

Krievijas pilsētā Jekaterinburgā notikušā turnīra finālmačā «Galatasaray» ar 69:58 (26:7, 16:22, 11:15, 16:14) pieveica citu Stambulas komandu «Fenerbahce», kuras arī pērn kļuva par šo vicečempionēm.

Maču krietni labāk iesāka «Galatasaray» basketbolistes, otrās ceturtdaļas ieskaņā panākot jau 21 punkta pārsvaru (28:7). Tomēr pretinieces pēc sākuma neveiksmēm nepadevās, un nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām abus klubus šķīra vairs tikai divi punkti - 55:53 par labu «Galatasaray». Pēc tam «Galatasaray» izdevās atjaunot solīdu pārsvaru, pusotru minūti pirms spēles beigām panākot septiņu punktu handikapu (65:58), ko otra Turcijas komanda vairs nespēja sadeldēt.

Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem un 12 bumbām zem groziem izcēlās 2013. gada Eiropas labākā basketboliste Sančo Litla, kamēr «Fenerbahce» sastāvā 18 punktus guva Kepija Pondekstere.

«Galatasaray» basketbolistēm pirms tam vēl ne reizi nebija izdevies triumfēt sieviešu Eirolīgā, turklāt kļuvusi par pirmo Turcijas komandu, kurai tas izdevies.

Kā zināms, pirms tam bronzas medaļas ieguva Latvijas spēlētājas Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas komanda Jekaterinburgas UGMK, kas pērn kļuva par Eirolīgas čempionēm, bet šīs sezonas turnīra pusfinālā ar 70:77 piekāpās «Galatasaray».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu