Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/20/10988431t1h0347.jpg)
Nepieciešams:
- Truša aknas – 500 g
- Gaišā sojas mērce – 3 ēdamk.
- Medus – 2 ēdamk.
- Citrons – 2 gab.
- Jaukto lapu salāti – 65 g
- Pākšu pupiņas – 400 g
- Ābols – 2 gab.
- Sarkanais sīpols – 1 gab.
- Eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
- Iemarinē truša aknas – liec traukā aknas un pievieno gaišo sojas mērci, tējkaroti medu un sulu no ½ citrona
- Atstāj aknas marinēties vismaz 5 minūtes
- Aknas apcep līdz tās nedaudz karamelizējušās
- Kārto salātus – liec jauktās salātu lapas uz šķīvja, pievieno blanšētas pākšu pupiņas un sarkano sīpolu šķēlītes
- Sagriez ābolu šķēlītes un apslaci ar citronu sulu, lai tās nekļūts brūnas, pievieno salātiem
- Pa virsu kārto karamelizētas trušu aknas
- Atlikušo citrona sulu sajauc ar medu un pārlej salātiem
Aikāgaršo padoms! Pamēģini pagatavot šos salātus izmantojot arī cāļu, vistas, liellopu vai cūku aknas.