Foto: Dramatiski mirkļi Pistoriusa tiesas prāvā (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien divreiz nācies pārtraukt tiesas sēdi, jo Rīvas Stīnkempas slepkavībā apsūdzētais atlēts Oskars Pistoriuss nav spējis savaldīt emocijas, ziņo ārvalstu mediji.

Dzīvesbiedres slepkavībā apsūdzētais Pistoriuss pirmdien notiekošajā tiesas prāvā divas reizes bijis spiests pamest apsūdzētā solu, jo, sniedzot liecības, nav spējis savaldīt savas emocijas.

Prokurors Gerijs Nels pirmdien aktīvi pratināja aizdomās turamo atlētu, mēģinot atrast pretrunas viņa liecībās. Pirmo reizi nopratināšana bija jāpārtrauc pēc tam, kad prokurors aicināja Pistoriusu atkārtot, kādus vārdus viņš teicis pirms šāvienu raidīšanas pa vannas istabas durvīm, kā rezultātā tika nogalināta Stīnkempa.

Pistoriusa versijā, viņš domājis, ka vannas istabā ieslēdzies laupītājs un kliedzis viņam: «Lasies prom no manas mājas». Sakot šos vārdus, viņam aizlūza balss un pēc tam viņš vairs nebija spējīgs turpināt nopratināšanu.

Nākamreiz nopratināšana bija jāpārtrauc brīdī, kad viņam tiesas priekšā bija jānoliedz, ka viņš nav apzināti nošāvis savu draudzeni.

«Es dzirdēju troksni un man nebija laika pārdomāt tā izcelsmi, es uzreiz šāvu,» liecināja Pistoriuss.

«Jūs ļoti labi zināt, ko darījāt, jūs šāvāt uz Rīvu, jūs šāvāt pa viņu,» apsūdzētajam neticēja prokurors.

Nespēdams savaldīt asaras, Pistoriuss sacīja: «Es nešāvu uz Rīvu!» Šajā brīdī apsūdzētā nopratināšana tika pārtraukta otro reizi. Kad nopratināšana atsākās, prokurors Pistoriusam sacīja, ka viņš nav raudājis, jo viņam žēl savas draudzenes, bet gan tāpēc, ka viņš ar savām liecībām sāk nonākt pretrunās.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu