«Renault» Krievijā iesaldē automašīnu ražošanas projektu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: brtsergio, CC BY-NC-SA 2.0

Francijas autobūves kompānija «Renault» trešdien paziņoja, ka iesaldējusi projektu, kas paredzēja komerciālo automašīnu ražošanu kopīgi ar Krievijas uzņēmumu «Zil».

«Ņemot vērā Krievijas rubļa vērtības kritumu, «Renault» šobrīd iesaldējis šo projektu un centīsies rast risinājumu, lai to padarītu rentablu,» norāda kompānijas preses pārstāve.

«Renault» veikusi izpēti, vai uzņēmumam vajadzētu Krievijā ražot komerciālos automobiļus, un «Zil» piedāvājis vienu iespēju, taču investīcijas pagaidām nav veiktas, pavēstīja preses pārstāve.

Rubļa vērtība attiecībā pret eiro piedzīvojusi strauju kritumu, ņemot vērā Krievijas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos un Ukrainas krīzi.

Pērnā gada augustā «Zil» struktūrvienības «MosavtoZil» izpilddirektors Igors Kulgans pieminēja pārrunas ar «Renault» un Itālijas grupu «Fiat», lai uz «Zil» montāžas līnijām ražotu komerciālos automobiļus. Taču tajā laikā viņš sacīja, ka ir pāragri runāt par vienošanos, vienlaikus cerot, ka līgums varētu tikt parakstīts septembrī.

Laikraksts «Vedomosti» tajā laikā ziņoja, ka šī vienošanās ietvertu «Renault Master» un «Fiat Ducato» ražošanu no 2014.gada pirmā ceturkšņa.

«Renault» preses pārstāve trešdien norādīja, ka nekāda vienošanās nav parakstīta.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu