Sabiles jaunieši rekonstruē BMX trasi (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, lielās Latvijas talkas ietvaros, biedrības «Sabiles jauniešu centrs» biedri un pilsētas BMX aktīvisti organizēja vietējās «BMX Dirt»  trases rekonstrukciju.

«Talka izvērsās divu dienu garumā un izskatās, ka vēl kādam laikam darbu pietiks. Liels paldies jāsaka Abavas pagasta un Sabiles pilsētas pārvaldei un pārvaldniekam Zigmundam Brunavam, kurš sniedza nopietnu atbalstu trases rekonstrukcijas darbos un palīdzēja ar traktortehniku un kokmateriāliem,» stāsta biedrības «Sabiles jauniešu centrs» biedrs un atbildīgais par BMX aktivitātēm Sabilē Mairis Švīgers.

Jau piektdien, visas dienas garumā bez apstājas strādāja traktors, kas pārstūma zemi, novāca visu lieko un izveidoja trases struktūru. Sestdien talkas laikā puiši pielaboja «uzmetienus» un sāka rekonstruēt trases koka konstrukcijas. Savukārt mazie puikas savāca sešus maisus ar atkritumiem un nogrāba apkārtni.

Talka Sabiles «BMX dirt» trasē ir sākums biedrības mērķim – lai Sabilē būtu par vienu sakoptu vietu vairāk. Jāpiemin, ka pirms diviem gadiem Lielās Latvijas talkas laikā biedrības jaunieši un aktīvisti ieguldīja lielu darbu netālu esošā Rambulītes parka sakopšanā, kā rezultātā pilsēta ieguva jaunus ainavas pavērsienus un vēl vienu sakoptu vietu.

Savukārt trases «uzmetienu» un estakāžu būve un rekonstrukcija ir gatavošanās vasarai, kad 2. augustā Sabilē notiks „ BMX un MTB dirt jam» pasākums. Tas aicinās BMX un kalnu divriteņu braucējus uz freestyle jeb brīvā stila sacensībām rekonstruētajā Sabiles trasē. Sacensības notiks Ghetto Aliance sporta pasākumu ietvaros – 14 Latvijas pilsētās un ciemos tiks realizētas teju simt sporta aktivitātes, tādejādi vasaras periodā tajās iesaistot desmitiem tūkstošu jauniešu visā Latvijā.

Uz talku atnākušie puiši norādīja, ka bija lieliski laika apstākļi un ideja šai aktivitātei, vienīgi viņi bija pārsteigti par mazo vietējo aktivitāti pēc aicinājumiem piedalīties Sabiles trases talkā, tajā pašā laikā viņi slavē mazos puikas, kuri piedalījušies un izrādījuši interesi.

«Aicinām arī pārējos mazos pilsētas iedzīvotājus, kam interesē nodarboties ar BMX vai MTB freestyle, nākt droši braukāt pa trasi. Mēs nekad neliegsim padomu, kā pareizi izpildīt trikus, kādas riteņu detaļas labākas u.tml.,» piebilst Mairis. Pie reizes viņš atgādina, ka vecākiem jāzina, ka tas tomēr ir ekstrēmais sporta veids un jāpievērš uzmanība visām drošības prasībām – ķiverei, aizsargiem un arī pārgalvībai.

Ar talkā paveikto vēl ir par maz un trases rekonstrukcijas darbi turpināsies līdz vasarai.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu