Čempionu līgā pirmais finālists zināms (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas turnīra finālā otrdienas vakarā kā pirmie iekļuva Madrides «Real» komandas futbolisti. 

Spānijas superklubs izbraukumā ar 4:0 sagrāva pagājušās sezonas čempionus Minhenes «Bayern», divu maču summā triumfējot ar 5:0.

Spēle iesākās aizraujoši, abām komandām veidojot uzbrukumus. Laba iespēja radās Geretam Beilam, kurš no liela attālumā nespēja raidīt bumbu tukšos «Bayern» vārtos, tomēr 16. minūtē viesi savu iespēju izmantoja, kad pēc stūra sitiena ar galvu precīzi sita aizsargs Serhio Ramoss - 1:0. Brīdi pēc tam ļoti asi pret «Real» zvaigzni Krištianu Ronaldu nospēlēja mājinieku aizsargs Dante, taču tas neliedza portugālim turpināt maču.

20. minūtē Madrides klubs nopelnīja tiesības uz brīvsitienu un pēc piespēles soda laukumā vēlreiz ar galvu precīzi sita Serhio Ramoss - 2:0, divu spēļu summā panākot jau 3:0 «Real» labā. Pēc piecām minūtēm labs sitiens pretinieku soda laukumā padevās «Bayern» pussargam Frankam Riberī, bet pāris minūtes vēlāk garām vārtiem sita Ronaldu.

Spēles 34. minūtē «Real» noorganizēja ātru pretuzbrukumu, kurā no Beila piespēles 3:0 panāca Ronaldu, gūstot savus 15. vārtus šosezon Čempionu līgā, kas ir jauns turnīra rekords. Turpinājumā mājiniekiem bija pārsvars bumbas kontrolē, līdz reāliem draudiem pretinieku vārtiem «Bayern» tā arī netika.

Otro puslaiku «Bayern» iesāka ar uzbrukumiem, no kuriem labākā iespēja bija Arjēnam Robenam, pēc kura tālsitiena bumba tikai nedaudz lidoja garām vārtu stūrim. Puslaika vidū labi momenti bija arī uz maiņu nākušajam Mario Gecem un Toni Krosam, taču bumba abos gadījumos lidoja vārtiem garām. Bet 90. minūtē pēc Ronaldu soda sitiena «Bayern» izveidotais mūris sadrupa un bumba ieripoja mājinieku vārtos ceturto reizi - 4:0.

Atgādinām, ka abu komandu pirmajā mačā Madridē laukuma saimnieki, pateicoties Karima Benzemā precīzajam sitieniem, izcīnīja minimālu uzvaru ar 1:0.

Trešdienas vakarā notiks otrs pusfināla pāra - Madrides «Atletico» pret Londonas «Chelsea» - atbildes spēle.

UEFA Čempionu līgas finālmačs risināsies 24. maijā Portugāles galvaspilsētā Lisabonā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu