Tēva pēdējā cerība

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Kad Nadinas tēvs Mihails stāsta ģimenes dzīvesstāstu, viņa acīs sariešas asaras. 37 gadus viņš katru dienu cīnās par savas meitas veselību. Nadinai ir bērnu cerebrālā trieka. Nadinas apmeklēto klīniku un izmantoto ārstniecības metožu saraksts ir tiešām iespaidīgs. Uzlabojumi ir bijuši, taču nenozīmīgi. Tēvam šķita, ka vairs nav spēka cīnīties, bet tagad negaidīti ir parādījusies cerība.

Nadina ir otrais bērns ģimenē. Vecākā māsiņa ir bijusi pilnīgi vesela, tāpēc nekas neliecināja par to, ka Nadinai piedzimstot varētu būt kāda kaite.

Taču Nadina bija piedzimusi ar nabas saiti ap kaklu, un bija vajadzīga mediķu palīdzība, lai meitenīte sāktu elpot, bet tādas situācijas taču bieži gadās. Lai arī māmiņa cieta no cukura diabēta, vecākā māsiņa taču bija piedzimusi vesela.

«Dzemdību trauma» – tā vēl arvien tiek skaidrota Nadinas bērnu cerebrālās triekas (BCT) rašanās. BCT ir dažādas smaguma pakāpes. Ar pareizi izstrādātu ārstēšanu var panākt, lai Nadina vismaz varētu pati sevi apkopt un iztikt bez apkārtējo palīdzības – tas arī ir kļuvis par Nadinas tēva dzīves mērķi.

Ir taču zināmi daudzi gadījumi, kad pēc pareizas ārstēšanas cilvēki ar BCT diagnozi bija iemācījušies staigāt, spēja mācīties, strādāt un pat veidot savas ģimenes!

Tēvs ir pārliecināts, ka viņš varēs palīdzēt savai meitai. Visu savu mīlestību, enerģiju un laiku viņš ir veltījis Nadinas ārstēšanai. Būdams izglītots cilvēks, viņš nepārtraukti meklē un pēta informāciju par efektīvajām BCT ārstēšanas metodēm, nežēlo spēkus, laiku un naudu, darot visu iespējamo, lai izārstētu savu meitu.

Vispirms Nadina izgāja ārstēšanās kursu pēc Šošinas-Vasiļjeva metodes Maskavā, tad ārstējās pie pazīstamā ukraiņu manuālā terapeita N. Kasjana, izgāja magnētiskās rezonanses kursus Kijevā, saņēma cerebrolizīna un lidāzes injekcijas pie profesora I. Skvorcova, ārstēšanos «Klīniskās reabilitoloģijas institūtā» pie profesora V. Uļzibata, ārstēšanu ar cilmes šūnām. Vecāki darīja visu iespējamo.

Tēvam tagad ir 68 gadi. Domas par to, kas notiks ar meitu pēc viņa aiziešanas, nedod viņam mieru. Jo, neskatoties uz savu fizisko nespēju, Nadina ir labi attīstījusies intelektuāli. Viņa ir ieguvusi 9 klašu izglītību mājapmācības ceļā Rīgas 21. vidusskolā. Viņa labi spēlē šahu un dambreti, labprāt skatās televīzijas pārraides, no kurām uzzina par citām valstīm un cilvēkiem. Un līdzīgi citām meitenēm viņa iemīlas filmu varoņos.

Visstiprākās emocijas Nadinā uzjundīja dziedātājs Filips Kirkorovs. Slimās meitenes vēlme redzēt savu elku dzīvē, nevis tikai uz ekrāna bija tik liela, ka tēvs nolēma dot viņai šo iespēju. Un lai gan visas biļetes uz Kirkorova koncertu Rīgā jau bija izpārdotas, viņš nolēma, ka atradīs iespēju ļaut meitai ieraudzīt viņas elku pēc koncerta kaut uz mirkli.

Tad notika mazs brīnums – dziedātājs pamanīja meiteni ratiņkrēslā un uzaicināja Nadinu apmeklēt visus viņa koncertus. Tā tik bija laime!..

Un pavisam nesen, kad šķita, ka Nadinai vairs nav izredžu izveseļoties, Mihailam izdodas atrast profesora V. Vasiļjeva «Biokorekcijas centra» kontaktinformāciju. Izrādās, ka vislabākie ārstēšanas rezultāti 90. gadu sākumā Nadinai ir bijuši tieši pēc šīs metodes izmantošanas! Toreiz Mihails ļoti pārdzīvoja, ka «pārbūves» radītajā haosā visi kontakti tika nozaudēti, un profesors toreiz emigrēja no Krievijas.

Tagad Mihailam atkal uzspīdēja cerības stariņš, un viņš nolēma darīt visu iespējamo, lai Nadina varētu saņemt ārstēšanos šajā medicīniskajā centrā. Viņš nosūtīja visus nepieciešamos medicīniskos izrakstus uz šo klīniku un pavisam nesen saņēma ilgi gaidīto atbildi. Nadinu jau gaida «Biokorekcijas centrā». Taču šī ārstēšanās izrādījās ļoti dārga, un tēvam vienkārši nav tik daudz naudas.

Ārstēšana maksā 10 620,00 EUR.

Visus izdevumus par vīzām, braucienu un dzīvošanu tur Nadinas tēvs apmaksās pats, jo viņš regulāri krāj naudiņu no savas pensijas, bet tik lielu summu, ko ir jāmaksā par ārstēšanos, viņš nevar savākt. Nadinas mamma nomira pirms desmit gadiem, vecākā meita palīdz, cik spēj, taču viņai ir pašai sava ģimene.

Tā ir viņu pēdējā cerība. Vai tad brīnumi nenotiek? Vai tad BCT nevar izārstēt? Ja cilvēks tic tam, ka izveseļošanās ir iespējama, ja cīnās par sava bērna veselību tik neatlaidīgi un tik ilgus gadus, tad varbūt brīnumi notiek.

Lai palīdzētu Nadinai iziet ārstēšanās kursu, Jūs varat zvanīt pa tālruni 90006782 un ziedot 1,42 eiro.

Jūs varat palīdzēt slimās meitenes tēvam, pārskaitot jebkādu citu summu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, ierakstot maksājuma mērķī «Veselības Fonds: Nadina Gabruseva».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA-Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB-Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE-Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal:paypal@varonis.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu