Siliņš par uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausā, baumām un NBA draftu (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

20 gadus vecais latviešu basketbolists Ojārs Siliņš, kurš svētdienas vakarā Boloņā kopā ar Itālijas klubu Redžo d'Emīlijas «Grissin Bon» triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā, portālam «Apollo» pastāstīja par klubam vēsturisko uzvaru, baumām par pāreju uz citu klubu un pieteikšanos NBA draftam. 

«Grissin Bon» komanda Eiropas Izaicinājuma kausa «Final Four» turnīrā pusfinālā ar 66:55 pieveica Gaziantepas «Royal Hali» (Turcija), bet finālmačā ar 79:65 pārspēja arī Ļubercu «Triumf» (Krievija). Siliņš pusfinālā bija rezultatīvākais visā mačā ar 14 punktiem, bet finālā guva divus punktus.

«Tā sanāca, ka pusfinālā visu sametu un vispār labi nospēlēju. Fināls nebija tik veiksmīgs, taču, ja reiz uzvarējām, tad arī bēdāties nav pamata. Ar spēles laiku nebija problēmu ne pusfinālā, ne finālā. Šobrīd to esmu iekarojis diezgan stabili, izņemot vienīgi, ja gadās sapelnīt piezīmes, kas šad tad notiek,» stāsta Ojārs.

«Uzvaru turnīrā nosvinējām diezgan mierīgi. Atpakaļceļā no Boloņas pie Redžo robežas mūs sagaidīja kādi simts fani. Tur pavadījām kādu pusstundu, bet tad devāmies uz vakariņām, uz kurām ieradāmies tikai ap pusnakti,» atceras basketbolists. «Vietējā futbola komanda spēlē tikai Itālijas piektajā vai sestajā līgā, tādēļ basketbols ir numur viens. Turklāt šis klubam bija pirmais kauss, ja neskaita uzvaru 2. līgā pirms pāris gadiem. Boloņā, kas atrodas 40 minūšu braucienā no Redžo, zāle bija pilna ar mūsu līdzjutējiem. Jutāmies kā mājās un sagādājām svētkus visai pilsētai

Itālijas A sērijas čempionātā «Grissin Bon» pašlaik ieņem septīto vietu, balansējot uz play-off robežas. Atlikušajās četrās spēlēs komanda var pakāpties uz sesto vai pat piekto vietu, taču var arī noslīdēt zemāk par astoto. «Turklāt divas spēles jāaizvada viesos, kur šosezon klājies ļoti grūti.»

«Mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs un galvenais ir nepalikt astotajiem, lai pirmajā kārtā neizietu pret Milānas «EA7 Emporio Armani». Nav jau tā, ka viņi ir neuzvarami, tomēr jāatzīst, ka Milānas komanda ir līmeni augstāk par pārējiem klubiem,» skaidro Siliņš.

Interesanti, ka pēdējās dienās tiek baumots par Milānas kluba nopietnu interesi par jauno latviešu basketbolistu. Pats Siliņš to gan sauc par Redžo žurnālistu izdomājumiem.

«Pagaidām man ir spēkā līgums ar Redžo klubu vēl uz vienu sezonu un domāju, ka šeit arī palikšu. Jā, klubiem ir iespējas izpirkt mani un summa nav astronomiska, taču, godīgi sakot, par to pat neesmu interesējies. Šobrīd man ir jādomā par šo sezonu un spēlēšanu nevis līgumiem. Esmu diezgan pārliecināts, ka palikšu Redžo arī nākamsezon.»

Siliņš ir pieteicies arī šīs vasaras NBA draftam, tomēr līdz 16. jūnijam viņš kandidatūru var atsaukt. «Piedalīšos «adidas Eurocamp» treniņnometnē un, ja esmu pieteicies arī NBA draftam, tad man tiks pievērsta vēl lielāka uzmanība. Protams, iespēja, ka savu kandidatūru neatsaukšu ir minimāla. Man galvenais ir tikt nodraftētam un nākamgad varētu būt lielākas izredzes,» skaidro Ojārs.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu