Ozoliņa-Kovala: Ir psiholoģiski grūti, jo domās vēl esmu pagājušajā sezonā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovala sarunā ar «Apollo» pastāstīja par pagājušajā sezonā gūto traumu un gatavību jaunajai vieglatlētikas sezonai. 

Pagājušo sezonu Sinta iesāka lieliski, ar personisko rekordu uzvarot «Rīgas kausu» sacensībās un par nieka 13 centimetriem atpaliekot no Madarai Palameikai piederošā Latvijas rekorda, tomēr jūlija vidū trauma liedza viņai turpināt sezonu.

«Medicīniski pareizi nemācēšu izskaidrot, bet man tika konstatēts pleca skrimšļa plīsums, tas knapi turējās kopā, tomēr nebija arī tik traki, lai nevarētu salikt kopā,» stāsta Ozoliņa-Kovala. «Tā bija mana pirmā nopietnā trauma, līdz šim ne ar ko tādu nebiju saskārusies. Vienkārši nebiju tam gatava, tādēļ arī publiski nevēlējos taisnoties.»

«Traumā iedzīvojos tehniski nepareizi izpildītu metienu dēļ vairāku gadu gaitā. Varētu teikt, ka tā ir šķēpmetēju trauma. Savulaik tā bijusi arī Jānim Liepam un Ilzei Gribulei.»

«Operāciju man veica 31. jūlijā, bet ķermeņa augšdaļas treniņus varēju atsāķt vien februārī. Saprotams, ka ir bijis par maz laika, lai būtu pilnībā gatava jau uz sezonas sākumu,» atzīst Sinta. «Gatavojos 29. maijam, kad notiks «Rīgas kausu» sacensības, kas būs mani pirmie mači šosezon. Ir psiholoģiski grūti, jo domās vēl esmu pagājušajā sezonā, lai gan traumas dēļ esmu izlaidusi pusgadu. Fiziskajā ziņā it kā viss ir kārtībā, bet ziemā neesmu savākusi nepieciešamo metienu un metienu imitāciju skaitu

Par gaidāmo sezonu Ozoliņa-Kovala pagaidām neko nespēj prognozēt, secinot, ka liela nozīme varētu būt tieši sezonas pirmajām sacensībām. «Ja «Rīgas kausos» būs labs rezultāts - aizmetīšu 59-60 metrus tālu, tad tas būs labs sākums. Tādā gadījumā, iespējams, uz pagājušās sezonas nopelniem mani uzaicinās startēt «Dimanta līgas» posmā Romā (5. jūnijs)

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu