Vīna Studijā ir apskatāma Imanta Grosa personālizstāde (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

No 8. maija līdz 30. jūlijam Vīna Studijā (Elizabetes ielā 10) aplūkojama fotogrāfa Imanta Grosa personālizstāde «Vintages / Gadagājumi».  Tā notiek foto mākslas festivāla «Rīgas Fotomēnesis 2014» un «Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta programmu ietvaros, portālam «Apollo» pastāstīja «Rīgas Fotomēnesis» koordinatore Sabīne Jermaloviča.

Personālizstādē «Vintages / Gadagājumi» fotogrāfs Imants Gross rīkojas kā tauriņu kolekcionārs – kategorizē un kārto laika zīmes – ar insektu adatām vitrīnās piesprauž fotogrāfijas. Tā viņš veido savu pašportretu – ļoti personisku, bet nevilšus arī universālu sava laikmeta un savas paaudzes pašportretu. Tiklab viņa metodi var saistīt arī ar pin-up glamūro modeļu bilžu krāšanas kultūru: portreti, pašportreti, zīmīgas ainavas, klusās dabas, dažnedažādi momentuzņēmumi līdzīgi kā 1950. gadu popzvaigžņu attēli iestiprināti vitrīnās kā izžuvuši kukaiņi.

«Vintages / Gadagājumi» foto kolāžās autors ietvēris stāstu par 5 paaudzēm, kas izkliedētas dažādās pasaules malās. Izstādes ideja radusies, sociālo mediju vietnēs Instagram, Pintrest, Facebook u.c. vienkopus vērojot dažādu gadagājumu fotogrāfijas. Tad rodas sajūta, ka viss laiks ir mūžīgi klāt (Tomass S. Eliots), ka ir izzudusi atšķirība starp paaudzēm – sevi var atrast kā pagātnes tā nākotnes sejās. Tāda bezlaika sajūta.

Imants Gross (1953) dzimis un uzaudzis Zviedrijā, latviešu ģimenē, kas pēc Otrā pasaules kara nonāca trimdā. Studējis jurisprudenci Stokholmas Universitātē (1975-1981) un Briseles Brīvajā universitātē (1981-1982). Profesionālā karjera saistīta ar starptautiskajām attiecībām un diplomātiju Latvijā, Zviedrijā, citās Eiropas valstīs un Āfrikā. No 1991. līdz 1996. gadam Imants Gross bija Latvijas Republikas vēstnieks Zviedrijas Karalistē un akreditētais vēstnieks Norvēģijas Karalistē. Pēdējos desmit gadus dzīvo Rīgā un vada Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā (kopš 2006).

rigaphotomonth.com

Izstādi atbalsta: VīnaStudija, Rīga 2014, SIA Groglass, Fine Art Print.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu