Skip to footer
Šodienas redaktors:
Helga Justīne Siksne
Iesūti ziņu!

Turku kebabs (17)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:

Turku maize – 1 gab.

Šašliks – 800 g

Kalē salāti – 2 saujas

Sarkanais sīpols – 1 gab.

Zaļumi un diedzētās sēklas – 2 saujas

Tomāts – 1 līdz 2 gab.

Dārza gurķis – 1 gab.

Mērcei:

Grieķu jogurts – 200 g

Ķiploks – 2 daivas

Citrons – ½ gab.

Zaļumi – 1 sauja

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes

Porcija: 4 līdz 6 cilvēkiem

Pagatavošana:

1.Uzkarsē ogles un uzgrilē šašliku;

2.Gatavo jogurta mērci. Jogurtu sajauc ar svaiga citrona sulu, rīvētu ķiploku un zaļumiem;

3.Noskalo dārzeņus, sagriez ripiņās vai strēmelēs

4.Pārgriez horizontāli turku maizi, apsmērē abas puses ar mērci, kārto pa virsu salātus, zaļumus, dārzeņus un diedzējumus;

5.Kad šašliks gatavs, liec to pa virsu salātiem;

6.Uzliec otru pusi turku maizes un sagriez 4 līdz 6 gabalos

7.Katrā no gabaliem iespraud iesmiņu, lai vieglāk pasniegt viesiem

Pagatavo šašliku pats. Izvēlies cūkgaļas lāpstiņas gabalu, sagriez gabaliņos. Apcep brūnus un tikai tad pievieno sāli, piparus, sīpolus un sulu no 1 līdz 1,5 citroniem.

Komentāri (17)
Nepalaid garām
Uz augšu