Būs apskatāma zviedru mākslinieka <i>Dawid</i> personālizstāde «Rost / Rust» (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šā gada 8. maija līdz 5. jūnijam Rīgas Mākslas telpas Intro zālē notiks zviedru mākslinieka Dawid personālizstāde «Rost / Rust» (Rūsa). Izstāde notiek «Rīgas Fotomēneša 2014» un Eiropas kultūras programmas ietvaros, portālam "Apollo" pastāstīja Rīgas Fotomēnesis vadītāja Inga Brūvere.

Bjērns Dāvidsons (Björn Dawidsson, 1949), pazīstams ar pseidonīmu Dawid, ir viens no Zviedrijas atzītākajiem un zināmākajiem māksliniekiem, kas strādā fotogrāfijas medijā. Viņa karjera aizsākas pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, un kritiķi viņu nosauca par pēdējo modernisma un pirmo postmodernisma pārstāvi.

Izstāde «Rost / Rust», kas savā laikā Zviedrijā izraisīja diskusijas un mainīja priekšstatu par fotogrāfiju kā mediju, ir viena no slavenākajām mākslinieka sērijām.

Autors savas fotogrāfijas iegūst bez fotokameras palīdzības, izmantojot fotogrammas tehniku - uz lielformāta 8x10 collu negatīviem tiek novietoti dažādi priekšmeti, piemēram, skārda plāksnes, instrumenti un pēc tam negatīvs tiek eksponēts gaismā. Tad negatīvs tiek attīstīts un no tā kopēts fotopalielinājums.

«Rost / Rust» pirmā izstāde notika 1983. gadā Modernās Mākslas muzejā (Moderna Museet) Stokholmā (Zviedrija) un tā izraisīja daudz pretrunīgu diskusiju par fotogrāfiju kā mākslas mediju.

Uz Rīgu izstādi atveda kuratore un galerijas «Grundemark Nilsson Gallery» (Berlīne / Vācija) pārstāve Nina Grundemark (Zviedrija).

8. maijā plkst. 16.00 Rīgas Mākslas telpā notiks tikšanās ar izstādes mākslinieku un kuratori.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu