Sirmais šosezon cer startēt visos «Dimanta līgas» posmos (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais portālam «Apollo» pastāstīja par pagājušajā sezonā gūto traumu un plāniem jaunajā sezonā.

Pagājušajā vasarā Sirmais iedzīvojās potītes saišu savainojumā, kā dēļ bija spiests izlaist pasaules čempionātu Maskavā, tomēr jau sezonas beigās viņš atgriezās sacensību apritē.

«Staigāju pie Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) dakteriem un katru dienu strādāju, lai nostiprinātu saites. Gatavošanos šai sezonai trauma neietekmēja un varēju strādāt uz pilniem apgriezieniem. Nelielas mikrotraumas jau ir, nedaudz sāp cirksnis, taču tas nav nekas traks,» saka Zigismunds.

Uz treniņnometni Portugālē, no kuras šķēpmetēji atgriezās pirms aptuveni nedēļas, Sirmais devās kopā ar ierasto treniņu grupu - Līnu Mūzi, Sintu Ozoliņu-Kovalu, māsu Katrīnu un Aneti Kociņu. Tikmēr Vadims Vasiļevskis turpat Portugālē trenējies atsevišķi, bet Ainārs Kovals vairs nav Valentīnas Eidukas treniņu grupā.

Sirmais nenoliedz, ka pēc neveiksmēm pēdējās sezonās, kuru dēļ zem jautājuma zīmes bija viņa vieta LOV sastāvā, viņš nopietni apsvēris domu par došanos mācīties uz ASV. «Protams, izņemot ģimeni mani nekas šeit netur, turklāt mācības pavērtu jaunas iespējas. Taču esmu priecīgs, ka tomēr izdevās tikt LOV sastāvā, pateicoties vienam labam metienam Tamperē

Runa ir par pagājušā gada Eiropas U-23 čempionātu, kurā Sirmais pēc diviem ne tik veiksmīgiem mēģinājumiem viņam izdevās raidīt šķēpu 82,77 metrus tālu, izcīnot zelta godalgu. «Tomēr nevēlos arī apgalvot, ka, ja nebūtu šī metiena, tad noteikti brauktu uz ASV.»

Šo sezonu latvietis iesācis ar sev jau ierasto uzvaru Eiropas ziemas kausa izcīņā (81,60 metri), bet pagājušās nedēļas nogalē Sirmais otro reizi sezonā pārsniedza 80 metru robežu (80,78).

«Trīs sacensībās jau esmu piedalījies un stabilitāte ir,» secina Zigismunds. «31. maijā man kā «Nike» atlētam obligāti jāstartē «Dimanta līgas» posmā Jūdžinā, kā dēļ nevarēšu piedalīties «Rīgas kausos». Arī sezonas turpinājumā ceru startēt «Dimanta līgas» posmos un piedalīties dažās citās komercsacensībās. Bet mēnesi pirms Eiropas čempionāta plānoju doties uz Ventspili, lai gatavotos šīm sacensībām

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu