Pirmoreiz Špenglera kausā startēs trīs KHL klubi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Pirmo reizi prestižā Špenglera kausa izcīņas turnīrā startēs trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi, pavēstījuši sacensību organizatori.

Šogad Špenglera kausa izcīņā, kas tradicionāli norisinās kalendārā gada pēdējā nedēļā, no KHL turnīra piedalīsies Horvātijas klubs Zagrebas «Medevščak», līgas jaunpienācēji Helsinku «Jokerit» no Somijas un Krievijas komanda Ufas «Salavat Julajev», kur šosezon spēlēja arī Latvijas aizsargs Artūrs Kulda.

Tāpat Špenglera kausa izcīņā piedalīsies Kanādas komanda, kas komplektēta no Eiropā spēlējošajiem šīs valsts hokejistiem, turnīra saimnieki «Davos» no Šveices un vēl viena Šveices vienība Ženēvas «Servette», kas ir pašreizējie kausa īpašnieki.

Kā zināms, pērn par Špenglera kausa ieguvēju «Servette» sastāvā kļuva arī latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923. gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010. gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Rīgas «Dinamo», turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu