11 gadus gūstā turētā sieviete atklāti stāsta par piedzīvotajām šausmām (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tieši pirms gada medijus pāršalca ziņa par šausminošu noziegumu - policija kādā mājā ASV atrada trīs sievietes, kuras seksuālais varmāka Ariels Kastro bija gadiem ilgi turējis savas mājas pagrabā. Tagad viena no cietušajām nolēmusi dalīties ar savu šokējošo stāstu, kas ar viņu noticis 11 gadus ilgā gūsta laikā.

Dienā, kad 21 gadu vecās Mihaēla Naita sastapa vīrieti, kas nākamo 11 gadu laikā «ne tikai izvaros viņu, bet arī nogalinās viņas dvēseli», sieviete bija ceļā uz bērnu aprūpes dienestu, lai mēģinātu atgūt tiesības audzināt savu divus gadus veco dēlu. Naitai pašai bijusi grūta bērnība un viņa ģimenē cietusi no seksuālas vardarbības.

Lai pajautātu ceļu uz bērnu aprūpes dienestu, viņa iegājusi vietējā veikalā, kur sastapusi kāda laba paziņas tēvu – Arielu Kastro. Viņš sievieti piedāvājis aizvest un viņa piekritusi. Vīrietis teicis, ka pa ceļam viņam tikai īsi jāiebrauc mājās, lai paņemtu kucēnu, kuru viņš gribot uzdāvināt Naitas dēlam.

Viņš uzaicinājis sievieti mājās aplūkot kucēnus un viņa piekritusi. Viņš ievilināja sievieti guļamistabā un negaidīti aizcirta telpas durvis un «jaukais vīrietis pēkšņi pārtapa trakajā.» Tur Kastro viņu izvaroja pirmo reizi, pēc tam viņu sasienot ar metāla stieplēm un atstājot uz vairākām stundām guļamistabā vienu pašu.

Kad vīrietis atgriezies, viņš Naitu pa kāpnēm novilcis lejā guļamistabā un tur izvarošanas turpinājušās. «Dienas kļuva par nedēļām, nedēļas par mēnešiem, bet mēneši par gadiem,» savā nesen publicētajā grāmatā «Finding Me» jeb «Atrast sevi» raksta Naita.

Kastro sievieti barojis ar vecu pārtiku, regulāri viņu sitis, izvarošanu laikā viņš sievietei galvā reizēm vilcis motociklistu ķiveri, lai kaimiņi nevarētu dzirdēt viņas kliedzienus. Būdama gūstā viņa piecas reizes palikusi stāvoklī, bet Kastro visas reizes grūtniecību mākslīgi pārtraucis. Pēc atbrīvošanas Naitai vēderā tika atrasta bīstama infekcija, kas saēda viņu no iekšpuses, viņai bija diagnosticēti dažādi nervu bojājumi un viņai vairākkārtēji ticis lauzts un nepareizi saaudzis žoklis.

Pēc vairākiem gadiem Kastro nolaupījis vēl divas sievietes un nu jau viņas gūstā bijušas trīs. Vienu no sievietēm – Amandu Beriju Kastro sāka uzskatīt kā savu sievu un ļāva viņai dzemdēt bērnu. Viņš televīzijā bija redzējis, kā Berijas vecāki aicina atsaukties visus, kas redzējuši viņu meitu un tas Kastro acīs pacēlis viņas vērtību.

2013.gada 6.maijā sievietēm izdevās izmantot Kastro prombūtni, viņu kliedzienus dzirdēja kaimiņi un izsauca policiju. Kastro tika noķerts un apcietināts divas dienas vēlāk. Pret viņu tika ierosināta krimināllieta 937 punktos un tiesa viņam piesprieda mūža ieslodzījumu un papildus vēl 1000 gadus cietumā. Dažas nedēļas pēc sprieduma nolasīšanas Kastro cietumā izdarīja pašnāvību.

Naita tagad cenšas izbaudīt katru dienu un viņa gūstot lielu baudu no pavisam ikdienišķām lietām, sieviete joprojām cīnās arī ar dažādām veselības problēmām. Viņas dēls ticis nodots adopcijai un viņa jaunā ģimene atteikusies iepazīstināt dēlu ar viņa bioloģisko māti, taču viņi regulāri sūta Naitai viņas dēla fotogrāfijas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu