Roberts Zīle: Vienotais tirgus nav savienojams ar protekcionismu (39)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iekļaušanās ES vienotajā tirgū, nevis protekcionisms ir īstais ceļš, kas Latvijai ejams, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), kurš trešdien ar citiem Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem piedalījās Beniluksa valstu un Šveices tirdzniecības kameru rīkotajās debatēs.

«Ja mēs gribam redzēt patiesu ES vienoto tirgu gan preču, gan pakalpojumu jomā, tad protekcionisms nav pareizā metode savas valsts uzņēmējdarbības atbalstam. Diemžēl, valsts atbalsta gadījumi, kurus izskata Eiropas Komisijas konkurences komisārs Hoakins Almunja ir daudz,» uzsver Zīle.

Zīle, debatēs izskaidroja savu nostāju klātesošajai auditorijai, kuru pārsvarā veidoja uzņēmēji, dažādu ES valstu tirdzniecības kameru pārstāvji, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas studenti.

«Es stingri uzskatu, ka protekcionisms nav pareizais virziens Latvijai,» Zīle debatēs oponēja atsevišķiem deputātu kandidātiem, kas uzstāja, ka Latvijai vajadzētu būt vairāk izolētai, nevis atvērtai. «Tieši pretēji — Latvijai ir vajadzīgs vienotais tirgus. Vai tas būtu transports vai enerģētika, mēs redzam, ka Latvija jau pašlaik ir izteikti izolēta. Tas ir jāmaina,» atzīmēja Zīle.

Jautāts par to, kuru Zīle redzētu kā topošo Eiropas Komisijas prezidentu, deputāts pauda viedokli,, ka neviens no esošajiem galvenajiem kandidātiem — ne sociālistu virzītais Martins Šulcs, ne centriski labējais Žans Klods Junkers — nebūs prezidents.

«Eiropas Komisijas prezidenta kandidātu, atbilstoši ES līgumiem, izvēlas ES Padome, bet Parlaments to ievēl. Tas šovs, kas redzams no pašreizējo tā saucamo EK prezidenta kandidātu kampaņas, ir leģitimitātes piešķiršanas mēģinājums it kā viņu ievēlēšanai. Patiesībā ES pilsoņi katrā dalībvalstī balso par saviem politiķiem un iepriekš pieminētos kandidātus pat nepazīst.»

video

Pasākumā, kas rīkots saistībā ar 24. maijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, piedalījās virkne EP deputātu kandidāti, tajā skaitā arī pašreizējā sasaukuma divi deputāti — Roberts Zīle un Sandra Kalniete, pārstāvot savas politiskās partijas.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu