Samoilovs: Katrā turnīra spēlē palikām arvien spēcīgāki (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola labākais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš katrā spēlē Pasaules kausa izcīņas «Open» posmā Meksikā palicis arvien spēcīgāks, kas noslēgumā ļāvis izcīnīt pirmo vietu, uzsver Samoilovs.

Kā ziņots, ar otro numuru izliktais Latvijas duets finālā sestdien ar 2-0 (21:19, 21:15) pieveica itāļu dvīņubrāļus Paolo Ingrosso un Mateo Ingrosso, kuri bija izsēti ar 14. numuru un pirms šī posma nekad karjerā nebija kvalificējušies Pasaules kausa posma pusfinālam. Latvijas duets tādējādi tika pie sava pirmā titula šosezon.

«Katrā spēlē veicām zināmus eksperimentus un tās sākām piesardzīgi, tomēr ikvienā no tām palikām arvien spēcīgāki, kas ļāva mums uzvarēt visās cīņās,» turnīra rīkotāji citē Samoilovu. «Finālā pret itāliešiem, ar kuriem iepriekš bijām tikušies tikai vienreiz, no sākuma nejutāmies savā ādā, tomēr tad atradām savu spēli un vairs nepieļāvām nekādas kļūdas. Pēcāk mūsu impulss tikai vairojās, kas otrajā setā jau ļāva uzvarēt daudz pārliecinošāk.»

«Mums ļoti patika šeit spēlēt, tāpēc ar nepacietību gaidām nākamo šādu iespēju. Smiltis bija neticami kvalitatīvas, paliekot vēsas pat tad, kad temperatūra bija ļoti augsta,» piebilda Samoilovs.

Šis Latvijas duetam bija pirmais panākums šosezon un ceturtais karjerā. Iepriekšējos divos šīs sezonas posmos Ķīnā viņi izcīnīja ceturto un otro vietu. Savukārt pusfinālu Samoilovs un Šmēdiņš sasnieguši jau četrās Pasaules kausa sacīkstēs pēc kārtas, jo to paveica arī pagājušās sezonas pēdējā posmā, kad tika pie uzvaras.

Kā ziņots, cits Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs sestdien triumfēja Turcijas pilsētā Antaljā notikušajā «Satellite» sērijas turnīrā.

«Turcija ir manas otrās mājas, jo šeit spēlēju arī vietējā pludmales volejbola līgā. Šeit mani daudzi pazīst, tāpēc mums šī uzvara ir milzīgs notikums,» rīkotāji citē Pļaviņu, kurā kopā ar Soloveju Turcijā uzkavēsies vēl desmit dienas, gatavojoties nākamajām sacensībām.

«Pirmais turnīra mačs mums bija ļoti smags, taču ar katru spēli kļuvām labāki. Laika apstākļi nebija tie paši labākie, tomēr esmu ar uzvaru apmierināts,» piebilda Solovejs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu