Ančeloti: Sekmes Čempionu līgā «Real» maksāja titulu Spānijā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sekmīgais sniegums UEFA Čempionu līgas turnīrā Madrides «Real» komandai maksājis Spānijas čempionu titulu, pēc oficiālu cerību zaudēšanas svētdien izteicās vienīgas galvenais treneris Karlo Ančeloti.

«Real» komandas ceļš pēc titula noslēdzās svētdien, kad ar 0:2 tika zaudēts Vigo «Celta» futbolistiem. Iepriekšējās trijās nacionālā čempionāta spēlēs Ančeloti padotie ieguvuši vien divus punktus.

Tikmēr 24. maijā «Real» sagaida UEFA Čempionu līgas fināls, kur tā sacentīsies ar otru vareno Spānijas galvaspilsētas vienību «Atletico».

«Pēdējās trijās spēlēs neesam rādījuši labu sniegumu. Kopš UEFA Čempionu līgas pusfināliem mūsu sniegums ir krities, un par to dārgi samaksājām,» atzina Ančeloti. «Tagad mums jāsaprot, ko darījām nepareizi, un jāsakopo visa enerģija finālam.»

«Celta» komanda aizvadītajā mačā abus vārtus guva pēc Serhio Ramosa un Čavi Alonso kļūdām.

«Uzdāvinājām viņiem divus vārtus. Noslēgumā centāmies gūt vārtus un iegūt kontroli, tomēr mums no sastāva bija izkrituši vairāki spēlētāji un bija grūti sagatavoties mačam,» taisnojās Ančeloti. «Esam vīlušies, jo zaudējām līgas titulu.»

Šajā mačā traumu dēļ «Real» komandai nepalīdzēja Krištianu Ronaldu un Karims Benzemā, bet Gerets Beils tā arī nepiecēlās no rezervistu soliņa.

Kā ziņots, Madrides klubs «Atletico» svētdien nespēja izmantot iespēju priekšlaicīgi nodrošināt valsts čempionu titulu, tomēr arī pirms noslēdzošās čempionāta kārtas tas paliek kā galvenais pretendents uz uzvaru kopvērtējumā. «Atletico» komanda savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar «Malaga» komandu, kamēr tās tuvākie sekotāji un pašreizējie valsts čempioni «Barcelona» viesos cīnījās 0:0 ar «Elche», līdz ar to arī paši neizmantojot iespēju mainīt situāciju kopvērtējuma galvgalī.

Šie rezultāti nozīmē, ka kārtu pirms sezonas beigām «Atletico» pār «Barcelona» saglabā trīs punktu pārsvaru. Pēdējā kārtā Madrides kluba pārstāvji viesosies tieši pie pašreizējiem valsts čempioniem.

Ja «Barcelona» 18. maija spēlē tiks pie uzvaras, tā kļūs par čempioni, jo tai būs labāki rādītāji šīs sezonas savstarpējos mačos ar «Atletico» futbolistiem.

Kārtu pirms turnīra beigām «Atletico» tikuši pie 89 punktiem 37 spēlēs, bet par trim punktiem mazāk ir «Barcelona» klubam, kamēr 84 punktus iekrājusi Madrides «Real».

Tikmēr ceturto vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā ar 69 punktiem garantējusi Bilbao «Athletic» komanda, kas līdz ar to pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezīsies UEFA Čempionu līgas sacensībās.

Vietu spēcīgāko komandu līgā jau zaudējusi Seviljas «Real Betis» komanda, bet pārējās divas noskaidrosies vien pēdējā kārtā. Savukārt otrajā līgā vēl neviena komanda ceļazīmi uz augstāko līgu nav nodrošinājusi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu