Zīle: Lemberga izteikumi par ASV karavīriem ir pilnīgi nepieņemami (471)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») izteikumi par ASV karavīru ierašanos Latvijā, pielīdzinot to mūsu valsts okupācijai, ir pilnīgi nepieņemami, intervijā aģentūrai LETA pauž nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) deputātu kandidātu saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām līderis Roberts Zīle.

Lemberga izteikumi Zīlem izsaucot ne tik daudz pārsteigumu, kā nožēlu. Kā norāda Zīle, Lembergs divas reizes ir ticis nominēts kā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidāts premjerministra amatam. Ja viņš ar šādu domāšanu tiešām būtu kļuvis par Ministru prezidentu, kādā ģeopolitiskā situācijā mēs tagad atrastos, jautā Zīle.

«Mēs pagrieztos citā ģeopolitiskā virzienā, nekā patlaban atrodamies. Ja Lembergs NATO, kurā mēs atrodamies, karavīrus uzskata par ienaidniekiem, tad vienīgā alternatīva ir «zaļie vīriņi», kas uzdarbojas Krimā un Ukrainas dienvidaustrumos,» norāda Zīle. Tas, pēc Eiroparlamenta deputāta domām, vestu mūs Eirāzijas muitas un politiskajā savienībā, kas Latvijai nav pieņemami. Ja Lembergs patlaban būtu premjers, ko viņš darītu ar savu politisko sadarbības partneri aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kurš patlaban ir ZZS biedrs, bet ļoti veicina ASV karavīru ienākšanu Baltijas valstīs? Pēc Zīles domām, premjers Lembergs Vējoni būtu jau atlaidis no aizsardzības ministra amata.

Komentāri (471)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu