Maratona laikā ārstniecības iestādēs nogādāti 22 cilvēki (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien «Nordea» Rīgas maratona laikā 22 personas nogādātas ārstniecības iestādēs papildu pārbaužu veikšanai vai palīdzības sniegšanai.

Visbiežāk palīdzība bija nepieciešama karstuma un fiziskas slodzes izraisītas pārkaršanas dēļ, aģentūru LETA informēja maratona rīkotāji.

Mediķi arī palīdzējuši dalībniekiem apkopt skriešanas laikā gūtos nobrāzumus un tulznas.

Šogad maratona laikā darbojās sešas neatliekamās palīdzības medicīnas automašīnas, Latvijas Sarkanā Krusta medicīnas punkts un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes.

«Nordea» Rīgas maratons šogad dažādās distancēs pulcēja kopumā 23 193 dalībniekus no 61 pasaules valsts. Vislielākais skrējēju skaits bija piecu kilometru distancē - 12 327.

Klasisko maratona distanci skrēja 1485 dalībnieki. Par «Nordea» Rīgas maratona uzvarētājiem 42, 195 kilometru distancē kļuva japānis Ju Čiba un etiopiete Tigista Tesome Ajanu. Vīriešu konkurencē Čiba distanci veica divās stundās, 13 minūtēs un 43 sekundēs, par vairāk nekā divām minūtēm apsteidzot līdzšinējo sacensību rekordu.

21,0975 kilometrus garajā pusmaratona distancē vīriem labākais bija kenijietis Ibrahims Mukunga Vačira, kurš distanci veica stundā, piecās minūtēs un 56 sekundēs. Tikmēr dāmām ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura distanci noskrēja vienā stundā, 14 minūtēs un 52 sekundēs.

Desmit kilometru distancē par labāko vīriem kļuva Dmitrijs Serjogins, sieviešu konkurencē ātrākā bija igauniete Līna Luika.

Savukārt piecu kilometru skrējienā labākais bija Alberts Blajs, bet dāmām pārliecinošu uzvaru izcīnīja Diāna Panovska.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada, bet trešo gadu pēc kārtas tas ieguvis Starptautiskās Vieglatlētikas savienības «Bronzas» kvalifikācijas zīmi, kas nozīmē, ka šis ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā ar augstāko starptautisko kvalitātes novērtējumu.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu