«Real» fantastiska izglābšanās un desmitais triumfs Eiropā (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas 2013./2014. gada sezonas uzvarētājiem sestdienas vakarā Portugāles galvaspilsētā Lisabonā kļuva Madrides «Real» futbolisti. 

Finālmačā «Real» komanda ar 4:1 papildlaikā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas klubu Madrides «Atletico».

Mača sākumā neliels pārsvars bija «Real» komandai, tomēr reālu vārtu gūšanas momentu nevienai no komandām nebija un par zīmīgāko notikumu kļuva «Atletico» uzbrukuma līdera Djēgo Koštas nomainīšana pret Adrianu Lopesu. Pirmā puslaika vidū cīņa laukumā kļuva asāka un tika piešķirti pirmie brīdinājumi, bet 32. minūtē «Atletico» pussarga Tjagu kļūdu nespēja izmantot Garets Beils, kurš sita garām vārtiem no teicamas pozīcijas soda laukumā. Kas neizdevās «Real», to spēja «Atletico» - 36. minūtē izgājienā no vārtiem ļoti nepārliecinoši nospēlēja Ikers Kasiljeas un bumba pēc «Atletico» aizsarga Djēgo Godina sitiena ar galvu šķērsoja vārtu līniju - 1:0.

Otrā puslaika sākumā pēc Krištianu Ronaldu soda sitiena «Atleitco» komandu glāba beļģu vārtsargs Tibo Kurtuā, bet pēc pāris minūtēm labā sitiena pozīcijā nonāca Lopess no «Atletico». Puslaika vidū teicamu iespēju garām palaida Ronaldu, bet 73. minūtē nedaudz garām vārtiem sita Beils, kurš dažas minūtes vēlāk neizmantoja vēl vienu labu izdevību panākt izlīdzinājumu. Arī atlikušajā laikā «Real» futbolistiem bija iespējas izglābties un kompensācijas laika 3. minūtē aizsargs Serhio Ramoss pēc stūra sitiena izlīdzināja rezultātu - 1:1.

Papildlaikā pārsvars piederēja «Real» komandai un 110. minūtē Anhels di Marija ielauzās soda laukumā, Kurtuā atvairīja sitienu, tomēr pirmais pie bumbas bija Beils, panākot 2:1. Pēc dažām minūtēm teicama iespēja izglābt maču bija Tjagu, tomēr 118. minūtē punktu mačam pielika Marselu - 3:1, bet 120. minūtē spēles galarezultātu ar 11 metru soda sitienu uzstādīja Ronaldu - 4:1.

UEFA Čempionu līgas iepriekšējo desmit gadu finālspēles:

  • 2013 Minhenes «Bayern» 2:1 Dortmundes «Borussia»
  • 2012 Londonas «Chelsea» 5:4 (11 m.s.) Minhenes «Bayern»
  • 2011 «FC Barcelona» 3:1 «Manchester United»
  • 2010 Milānas «Inter» 2:0 Minhenes «Bayern»
  • 2009 «FC Barcelona» 2:0 «Manchester United»
  • 2008 «Manchester United» 6:5 (11 m.s.) Londonas «Chelsea»
  • 2007 «AC Milan» 2:1 «Liverpool FC»
  • 2006 «FC Barcelona» 2:1 Londonas «Arsenal»
  • 2005 «Liverpool FC» 6:5 (11 m.s.) «AC Milan»
  • 2004 «FC Porto» 3:0 «AS Monaco»
Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu