Ančeloti: Iespējams, papildlaikā mēs vairāk vēlējāmies uzvarēt (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola klubs Madrides «Real» pēc triumfa UEFA Čempionu līgā vislielāko gandarījumu izjūt dēļ tā, ka pēc 12 gadu pārtraukuma ir izdevies iepriecināt komandas līdzjutējus ar iegūtu Eiropas prestižāko klubu futbola kausu, izcēlis galvenais treneris Karlo Ančeloti

Kā ziņots, Čempionu līgas finālmačā, kas sestdien norisinājās Portugāles galvaspilsētā Lisabonā, «Real» vienība papildlaikā ar 4:1 pieveica Madrides «Atletico», kas vēl pavisam nesen negaidīti kļuva par Spānijas čempioni.

«Esmu ļoti priecīgs, jo mums ir izdevies iegūt klubam šo kausu, kas ir ļoti svarīgi. Mēs visi, kas sezonas garumā esam smagi strādājuši, izjūtam milzu lepnumu. Prieku rada tā sagādāšana cilvēkiem, kuri mums seko līdzi katru dienu. Mūsu līdzjutēji ir ļoti laimīgi, un tieši tāpēc tādi esam arī mēs,» pēc spēles izteicās Ančeloti. «Grūtākais bija pamatlaikā panākt izlīdzinājumu, jo pretinieki mums nedeva vietu saspēlei. Gūtie vārti deva mums papildu spēku. Pēc tam, iespējams, mēs vairāk vēlējāmies uzvarēt.»

«Spēlētājiem visu laiku atgādināju, ka mums ir jāuzticas savām uzbrukuma spējām. Nemitīgi mudināju viņus uzbrukt, jo tādējādi sagādājām «Atletico» lielas problēmas,» piebilda treneris. «Kad ierados klubā, teicu, ka tās trofeju istabā pietrūkst viena kausa. Mums ir izdevies to atgūt. Šis mums ir bijis pirmais gads, kad cenšamies ieviest citu spēles stilu. Tas ir padevies gana labs, bet spēlētāji ir bijuši fantastiski.»

«Pretinieks otrajā puslaikā bija labāks un neļāva mums izkļūt no savas laukuma puses. Saka, ka uzvara ir pats galvenais, taču atbalsts, kādu šajā laikā esam izjutuši, demonstrē otru medaļas pusi. Šoreiz bija mūsu kārta zaudēt, taču mēs zinām, ka laukumā atdevām visu,» uzskata «Atletico» galvenais treneris Djēgo Simeone. «Mēs neesam bēdīgi, bet gan sarūgtināti. Es vēlētos, kaut varētu šajā spēlē uzvarēt tā, kā es to gribu, taču tas nebija iespējams.»

«Mūsu līdzjutējiem nevajadzētu būt bēdīgiem pat vienu sekundi. Kad esam darījuši visu mūsu spēkos esošo, nedrīkstam staigāt apkārt, laizīdami brūces. Mums ir jābūt gataviem nākamajai sezonai un jaunai cīņai,» piebilda treneris.

«Real» finālā spēlēja jau 13. reizi, taču pirmoreiz kopš 2002. gada, kad izdevās izcīnīt savu devīto Čempionu līgas trofeju. Tikmēr «Atletico» šī turnīra finālā iepriekš bija spēlējusi vien 1974. gadā, kad nācās atzīt Vācijas granda Minhenes «Bayern» pārākumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu