Sāk rekonstruēt Valmieras šosejas 12 kilometrus garu posmu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Priedītis/LETA

Ceļu būves uzņēmums SIA «Binders» 28.maijā sāks autoceļa A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) asfaltbetona segas rekonstrukciju 12 kilometrus garā posmā no Valmieras virzienā uz Rīgu jeb autoceļa posmā no 48,5 līdz 60,2 kilometram, informēja «Binders» pārstāve Vita Noriņa.

Rekonstrukcijas pasūtītājs ir VAS «Latvijas Valsts ceļi», projektētājs – AS «Ceļuprojekts», būvuzraudzību veiks AS «Ceļu inženieri». Līguma summa ir 4 277 777,77 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Rekonstrukcija notiks ar reciklēšanas metodi, kas tika izmantota arī pagājušajā gadā ekspluatācijā nodotā tā paša autoceļa 25 kilometrus garajā posmā no tilta pār Gauju Inčukalnā līdz tiltam pār Braslas upi pirms Straupes. Tas nozīmē, ka vecais asfalta segums tiks uzirdināts un sajaukts ar dolomīta šķembām, kam pa virsu trijās kārtās ieklās jaunu asfalta segumu. Rekonstrukcijas projekts neparedz ceļa pamatu rekonstrukciju - smilts saturošā slāņa un šķembu pamatu nomaiņu.

Projekta ietvaros rekonstruēs arī sabiedriskā transporta pieturu platformas, remontēs caurtekas, pārbūvēs elektropārvades līnijas, iztīrīs grāvjus un sakārtos nobrauktuves.

Rekonstrukcija notiks pa posmiem, pārmaiņus slēdzot autotransporta kustībai kreiso un labo braukšanas joslu. Izbūves posmos autotransporta kustība tiks organizēta ar luksoforiem. Vienlaicīgi šajā ceļa intervālā tiks rekonstruēti līdz pat astoņiem posmiem. Paredzētais ātruma ierobežojums visa rekonstruētā posma garumā būs 70 kilometri stundā, darbu zonā - 50 kilometri stundā. Uzņēmums jau iepriekš atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Rekonstrukcija jāpabeidz līdz 2014.gada novembra beigām.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu