Interesi startēt Latvijas hokeja čempionātā pauduši 12 klubi (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hkkurbads.lv

Interesi piedalīties nākamās sezonas Latvijas hokeja čempionātā pauduši 12 klubi, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionātā startēja tikai sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot «Rīga»/«Prizma» komandai.

Bez pašreizējiem valsts čempioniem interesi piedalīties nākamās sezonas turnīrā izteikušas arī «Kurbads», «Zemgale»/LLU, «Ozolnieki»/«Monarch», «Dinamo»/«Juniors» un «Daugavpils» komandas, kas visas startēja arī aizvadītajā sezonā.

Šiem klubiem intereses līmenī pievienojušās arī «Rīga 97», «Liepāja», «Tukums», «Ogre»/«Juniors», Jūrmalas HASC un «Mogo.lv» komandas.

«Liepājas» klubs izveidots kā likvidētās «Liepājas metalurga» komandas pēctecis, bet «Mogo.lv» komanda veidota uz 2013. gada Latvijas čempionu «SMScredit.lv» bāzes.

Līdz 1. augustam visiem klubiem, kuri ir gatavi startēt jaunajā virslīgas un Latvijas bērnu un jaunatnes čempionātā (LBJMH), ir jāiesniedz komandas vārdiskais pieteikums. Vienībām atsaukt un pieteikt spēlētājus būs iespējams līdz 2015. gada 13. februārim. Pēc šī datuma virslīgas komandā pieteikto spēlētāju kopskaits nedrīkstēs pārsniegt 30 hokejistus neatkarīgi no viņu vecuma.

Provizoriski jaunā virslīgas sezona sāksies 6.septembrī. Pēdējo finālspēli ir plānots aizvadīt 31. martā pēc LHF valdes apstiprināta kalendāra.

Tāpat kļuvis zināms, ka «Rīga»/«Prizma» komanda kā valsts čempione izmantojusi sev pienākošās tiesības un pieteikusies dalībai nākamās sezonas Kontinentālā kausa izcīņas turnīram.

Augusta sākumā ir plānots sasaukt virslīgas direktorāta sēdi, kurā tiks apstiprināta izspēles kārtība un spēļu kalendārs.

Kā uzsver LHF, Latvijas virslīgas hokeja čempionāta prioritārais mērķis pēdējos gadus ir bijis nemainīgs - pilnveidot hokejistu meistarību, gatavojot rezerves Latvijas hokeja valstsvienībai un akcentējot tieši Latvijas U-20 un U-18 izlašu intereses.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu