Zināmi daži «labie cilvēki», kas dāsni ziedojuši Grigules partijai (266)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) ievēlētās Ivetas Grigules pārstāvētajai Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) īsi pirms vēlēšanām dāsnus ziedojumus atvēlējuši bijušā «Parex bankas» īpašnieka Valērija Kargina tuvinieki un vairāki pazīstami uzņēmēji, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā publicētā informācija.

Kargina dēls Rems Kargins ziedojis 6000 eiro, bet Valērija Kargina sieva Anna Barinova pārskaitījusi 4000 eiro. Kargina dēls un sieva pēdējo reizi kādai partijai ziedojuši 2010.gada aprīlī, kad dāsnas summas piešķīra partijai «Saskaņa» - toreiz katrs atvēlēja pa 9000 latu (12 805 eiro).

KNAB publicētā informācija liecina, ka maijā ar dāsnu ziedojumu nav skopojušies arī citi pazīstami uzņēmēji. Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš maijā ZZS ziedojis 15 000 eiro. Krūmiņš pēdējo reizi kādai partijai ziedojis 2011.gadā, kad «Reformu partijai» aizskaitījis 7028 latus (9999 eiro).

Uzņēmējs Valdis Kalnozols ZZS maijā pārskaitījis 4000 eiro. Viņš arī ZZS iepriekšējos gados atvēlējis palielas naudas summas.

Pati Grigule kopš 2010.gada rudens ZZS ziedojusi kopumā 29 564 eiro un pēdējo reizi tas darīts šogad aprīlī, kad pārskaitīti 400 eiro.

Jau ziņots, ka ZZS pārstāves Grigules kampaņa bija viena no apjomīgākajām pagājušajā nedēļā notikušajās EP vēlēšanās. Kopumā ZZS šogad līdz EP vēlēšanu dienai ziedojumos saņēmusi 246 501 eiro.

Kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 16 000 eiro. Priekšvēlēšanu aģitācijas periodā pirms EP vēlēšanām - no 25.janvāra līdz 24.maijam - partija vai to apvienība priekšvēlēšanu izdevumiem drīkstēja izlietot summu, kas nepārsniedz 317 247 eiro.

Komentāri (266)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu