Vaškevičs turpina ārstēties Austrijā (30)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vladimirs Vaškevičs joprojām turpina ārstēties Austrijā, aģentūrai BNS sacīja zvērināts advokāts Oskars Rode.

Nav zināms, kad Vaškevičs varētu izveseļoties un ierasties Latvijā.

Iepriekš aģentūra BNS jau ziņoja, ka Austrijas tiesa atcēlusi atbilstoši Latvijā izdotajam apcietinājuma orderim Vaškevičam piemēroto drošības līdzekli un viņš ir atbrīvots.

Advokāti paskaidroja, ka šādu lēmumu Austrijas tiesa pieņēmusi, rūpīgāk izvērtējot lietas materiālus un konstatējot, ka Vaškeviča lietā ir daudz neskaidrību un pretrunu. Austrijas tiesa arī ņēmusi vērā faktu, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesā ir iesniegtas vairākas sūdzības par Vaškeviča cilvēktiesību pārkāpumiem.

Vaškevičs, kuru turēja aizdomās par kukuļošanu, tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 tūkstošu latu drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums. Pirmās instances tiesa deva atļauju Vaškevičam doties uz Austriju, no kuras viņš neatgriezās.

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka laikā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus, proti, 2010.gada 26.decembrī 23,7 tūkstošus eiro (16 656 latus) un 2400 latu, 2011.gada 26.janvārī 1580 eiro (1118 latu) un 1500 latu, un 30.janvārī viņš nodevis 27,6 tūkstošus eiro (19 397 latus) un 1700 latu. Kopumā kukuļos nodotā summa ir 52 880 eiro (37 164 lati) un 5600 latu.

Saskaņā ar apsūdzību 2011.gada 31.janvārī Vaškevičam pēc viņa lūguma VID amatpersona uzrādīja VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas Riska vadības nodaļas pārbaudes lietu par «Kravu termināli».

Pēc iepazīšanās ar pārbaudes lietas materiāliem Vaškevičs paņēma no šā pārbaudes materiāla astoņas lapas par «Kravu termināļa» noformētajām alkoholisko dzērienu kravām. Pēc tam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki Vaškeviču aizturēja.

Savu vainu inkriminētajos nodarījumos Vaškevičs neatzīst.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu