NA premjera amata kandidāts varētu būt Zīle (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) premjera amata kandidāts varētu būt Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle.

Kā Dzintars šodien uzsvēra Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma», tas esot tikai viņa personiskais viedoklis, kas nav saskaņots ar partijas biedriem.

Politiķis uzskata, ka premjeram ir jābūt cilvēkam, kurš ir gatavs ne tikai kandidēt uz šo amatu, bet arī pildīt šī amata pienākumus. Tam ir jābūt cilvēkam, kuru var pieņemt sabiedrība un politiskās partijas. Viņaprāt tieši šāds kandidāts varētu būt Zīle.

Viņš uzsvēra, ka pirms Saeimas vēlēšanām VL-TB/LNNK lems, kurš būs apvienības Ministru prezidenta amata kandidāts. Vai tas būs Zīle, kuram būtu jāatgriežas Latvijā no Eiropas parlamenta, Dzintars vēl nevarēja pateikt.

Jau ziņots, ka Zīle bija VL-TB/LNNK saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Viņš arī saņēma vislielāko plusu skaitu.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi «Vienotība», liecina CVK apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Par «Vienotību» nobalsojuši 46,19% vēlētāju, VL-TB/LNNK - 14,25%, par «Saskaņu» - 13,04%, par ZZS - 8,26%, par LKS - 6,38%.

Savukārt par «Alternative» nobalsojuši 3,73% pilsoņu, «Latvijas Reģionu apvienību» atbalstīja 2,49%, partiju «Latvijas attīstībai» - 2,12%, bet par Latvijas Sociālistisko partiju nobalsoja 1,54% vēlētāju.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu