Brokastis - labākā diēta, lai novājētu (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: oosp, CC BY-SA 2.0

Jau sen aktuālais jautājums, brokastis ir jāēd vai nav, beidzot ir atrisinājies. Bātas universitātes pētnieki ir veikuši pētījumu, lai uzzinātu, vai tiešām cilvēki, kuri ēd brokastis, sadedzina vairāk kaloriju un spēj labāk kontrolēt cukura līmeni asinīs nekā tie, kuri brokastīs gavē, raksta dailymail.co.uk.

Šajā pētījumā piedalījās cilvēki vecumā no 21 līdz 60. Cilvēki tika iedalīti divās grupās, viena no tām katru rītu ēda brokastis, otra nē. Pētījums ilga sešas nedēļas.

Brokastu neēdāju grupa līdz 12.00 dienā nedrīkstēja uzņemt nevienu kaloriju, viņi gavēja līdz pusdienas laikam.

Brokastu ēdāju grupai līdz 11.00 vajadzēja paspēt uzņemt 700 kaloriju, ar noteikumu, ka 350 no tām bija jāuzņem divu stundu laikā pēc pamošanās.

Pētījums pierāda, ka cilvēku grupa, kura ēda brokastis, bija daudz enerģiskāka un aktīvāka. Brokastu ēdāju grupa no rīta ne tikai uzņēma vairāk kaloriju nekā gavētāji, bet arī tērēja vairāk - no rītiem brokastu ēdāju grupa patērēja apmēram 442 kalorijas. Pozitīvi bija tas, ka brokastu ēdāju grupas dalībnieki spēja labāk kontrolēt cukura līmeni asinīs.

«Galvenais, ko uzzinājām no šī pētījuma bija tas, ka cilvēki, kuri ēd brokastis sadedzina vairāk kaloriju,» atzīst Džeims Betts, Bātas universitātes pētījuma vadītājs, «daudzi cilvēki domā, ka tas ir tāpēc, ka samazinās vēlme pēc saldumiem, kā arī paātrinās vielmaiņa, taču patiesībā cilvēki izjūt enerģijas pieplūdumu un paši vēlas kustēties vairāk.»

Džeims Betts piebilst, ka cilvēki savu uzturu nemainīja, kā arī nebija norādīts nekas konkrēts, kas jāēd brokastīs, brokastotāju grupai.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu