Broka bez pielaides valsts noslēpumam: Politologs skaidro NA rīcību (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Vērtējot Nacionālās apvienības (NA) rīcību, kas Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumā nepiešķirt valsts noslēpumu tieslietu ministrei Baibai Brokai saskatījuši politisku izrēķināšanos, politologs Ivars Ījabs norāda - tas ir loģiski, ka partija tā reaģēja.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» Ījabs sacīja - tas ir pašsaprotams solis, ka partija vaino «Vienotību», jo tā nevar teikt: «Jā, mums ir problēmas ar šo ministru.»

Viņš norādīja: «Cik tas ir atbildīgi, radīt attieksmi sabiedrībā, ka tāds dienests kā SAB, ir politiski angažēts.»

Politologs norāda - vajadzētu sagaidīt Ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera lēmumu. Ja arī šajā gadījumā būs atteikums, tad Nacionālai apvienībai nāksies runāt, ka arī Kalnmeiers ir politiski angažēts.

«Politiskā izrēķināšanās var notikt dažādos veidos. Pielaides izsniegšana ir tikai viens no veidiem. Nacionālā apvienība ir nopietns un spēcīgs konkurents, un tāpēc tiek meklēti veidi, kā traucēt mūsu ministriem strādāt. Tas, ka diviem Nacionālās apvienības ministriem ilgstoši netiek izsniegtas pielaides valsts noslēpumam, ir pierādījums tam, ka notiek izrēķināšanās ar spēcīgiem konkurentiem Saeimas vēlēšanās,» SAB lēmumu komentēja NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Jau vēstīts, ka SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Baibai Brokai.

SAB priekšnieks Jānis Maizītis premjeri Laimdotu Straujumu (V) informējis par lēmuma iemesliem, tomēr Straujumai nav tiesību tos izpaust plašākai sabiedrībai un viņa arī atturējās vērtēt, cik nopietni ir šie iemesli.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu