Latvijas ceļi turpina sabrukt (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas ceļi turpina sabrukt, intervijā Latvijas Radio teica biedrības «Latvijas ceļu būvētājs» valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka 11 gadu laikā, kopš likvidēts Autoceļu fonds, uz ceļiem nav padarīti darbi par 4,5 miljardiem eiro.

Bērziņš uzsvēra, ka 62% valsts ceļu ir sliktā stāvoklī, 148 tilti Latvijā ir ļoti sliktā stāvoklī, no tiem 28 tilti ir uz valsts galvenajiem ceļiem.

Biedrības vadītājs skaidroja, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, situācija uz ceļiem ir mazliet uzlabojusies, taču no Eiropas Savienības un valsts pieejamais finansējums nav pietiekams, lai apturētu ceļu sabrukšanu Latvijā.

Bērziņš pauda cerību, ka šo situāciju izdosies mainīt, pateicoties Autoceļu padomes darbības atjaunošanai.

Jau ziņots, ka šodien Satiksmes ministrijā (SM) notiks sanāksme, kurā lems par Autoceļu padomes darbības atjaunošanu, kā arī tiks pārrunāta aktuālākā informācija ceļu stāvokļa uzlabošanā 2014.gadā un ilgtermiņā līdz 2020.gadam, izmantojot dažādus finansēšanas modeļus, informē SM.

Sanāksme notiks plkst.13 Satiksmes ministrijā, Gogoļa ielā 3, Lielajā zālē, 4.stāvā.

Sanāksme sasaukta atbilstoši Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) dotajam uzdevumam, lai izveidotu Autoceļu padomi ar mērķi sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu autoceļu jomā, nodrošinātu kvalitatīvu un savlaicīgi atjaunotu autoceļu tīklu valstī.

Sanāksmē piedalīsies Straujuma, satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), finanšu ministrs Andris Vilks (V) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Bērziņš, VAS «Latvijas Valsts ceļi» valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs.

Sanāksmē plānots uzklausīt atbildīgo institūciju informāciju par ceļu atjaunošanas programmu 2014.-2020.gadam, Eiropas Savienības fondu finansējumu ceļu projektiem 2014.-2020.gadam, plānotajiem Privātās un publiskās partnerības projektiem, 2014.gadā veicamajiem ceļu remonta un būvniecības darbiem, kā arī kvalitātes pastiprināšanu veicamajos būvdarbos un ceļu projektēšanā.

Tāpat sanāksmē plānots apspriest sagatavoto Autoceļu padomes nolikuma projektu. Projekts paredz noteikt, ka padome ir konsultatīva un koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu autoceļu jomā, lai nodrošinātu kvalitatīvu un savlaicīgi atjaunotu autoceļu tīklu valstī. Padomes sastāvā darbosies kā valsts institūciju pārstāvji, tā arī Latvijas pašvaldību savienības, Lielo pilsētu asociācijas, biedrības «Latvijas ceļu būvētājs», Latvijas ceļinieku asociācijas, Transportbūvju inženieru asociācijas, Latvijas Automoto biedrības un Rīgas domes virzīti pārstāvji.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu