«General Motors» atsauc vēl 3,4 miljonus automašīnu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) pirmdien paziņoja, ka Ziemeļamerikā atsauc vēl 3,4 miljonus automašīnu saistībā ar aizdedzes sistēmas problēmām.

Vairums šo automašīnu, kas ražotas no 2000.gada līdz 2014.gadam, jeb 3,2 miljoni atrodas ASV.

GM norāda, ka aizdedzes atslēga var pārslēgties no darbības pozīcijas, ja tai ir pielikts pārmērīgi smags piekariņš un tā saņem triecienu, piemēram, automašīnai iebraucot bedrē vai šķērsojot dzelzceļa sliedes.

Pārslēgšanās no darbības pozīcijas ietekmē automašīnas stūres un bremžu pastiprināšanas sistēmas, kā arī var izraisīt gaisa spilvenu nedarbošanos negadījuma brīdī.

Uzņēmums pavēstīja, ka jaunākais atsaukums īstenots pēc drošības problēmu pārbaudēm, ņemot vērā februārī realizēto 2,6 miljonu «Chevrolet Cobalt» un citu mazāku modeļu atsaukšanu aizdedzes sistēmas problēmu dēļ.

Jaunākais atsaukums aptver «Buick Lacrosse», «Chevrolet Impala», «Cadillac Deville», «Cadillac DTS», «Buick Lucerne», «Buick Regal» un «Chevy Monte Carlos» modeļu automašīnas.

Vienlaikus GM paziņoja, ka šā gada otrajā ceturksnī saistībā ar automašīnu atsaukumiem tiks reģistrēti izdevumi aptuveni 700 miljonu dolāru apmērā. Tādējādi pirmajā pusgadā kompānija atsaukumu izdevumiem kopumā atvēlēs divus miljardus dolāru.

GM kopumā šogad atsaukusi jau aptuveni 20 miljonus automobiļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu