Iemeslus, kāpēc Brokai nav piešķirta pielaide valsts noslēpumam, zina vien daži (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Iemeslus, kāpēc tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA) nav izsniegta augstākā pielaide valsts noslēpumam, Satversmes aizsardzības birojā (SAB) zina vien daži cilvēki, to intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» darīja zināmu SAB vadītājs Jānis Maizītis.

«Mēs ļoti uzmanīgi sekojam līdzi visu amatpersonu, politiķu izteikumiem šajā jautājumā. Tie materiāli, lēmuma [par pielaides neizniegšanu] motivācija nav publiski izpausti. Līdz ar to jebkuri komentāri, kas sniegti šo pēdējo divu nedēļu laikā, ir būtībā priekšstati, viedokļi. Tā nav tā informācija, kuru šis lēmums satur,» sacīja Maizītis.

«[...] Es zinu, kas notika, kā un kāpēc notika. Varu teikt, ka SAB šo informāciju zina vien pāris cilvēku, šī informācija nav izpausta,» uzsvēra Maizītis.

Maizītis vēlreiz atzīmēja, ka arī ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nav iepazīstināta ar šī lēmuma saturu, bet kā darba devējs iepazīstināta ar faktu, ka šāds lēmums ir pieņemts.

Jau ziņots, ka SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Brokai. Viņai bija nepieciešama pielaide sevišķi slepenai informācijai. Broka SAB lēmumu pārsūdzēs ģenerālprokuroram.

SAB pastāvēšanas laikā ģenerālprokurors tikai vienu reizi atcēlis lēmumu par pielaides valsts noslēpumam izsniegšanu vai neizsniegšanu.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu