Kalnmeiers: Brokai būtu jānojauš, kāpēc viņai liegta pieeja valsts noslēpumam (227)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Tieslietu ministre Baiba Broka (NA) ir pasūdzējusi Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atteikumu pielaides valsts noslēpumam saņemšanai. Aptuveni mēneša laikā kļūs skaidrs, vai arī ģenerālprokurors uzskatīs, ka Brokai nevar uzticēt sevišķi slepenu informāciju.

Tieslietu ministre Baiba Broka (NA) līdz šim aizstāvējusies, ka nesaprotot, kāpēc netiek uzskatīta par uzticamu un SAB viņai liedzis piekļuvi valsts noslēpumam. To intervijā «Nekā personīga» apšauba ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers. Viņa līdzšinējā pieredze rādot, ka atteikumu saņēmušās personas parasti apzinās iemeslus.

«Praktiski es nezinu tādu gadījumu, lai cilvēks vismaz nenojaustu, kāpēc viņam ir atteikts, es nespēju iedomāties tādu situāciju,» saka Kalnmeiers

«Nojaust vajadzētu. Vai viņa apzinās tieši, es nezinu. Tur, kur ir atteikts materiāla pārkāpumu dēļ, tātad ir bijis kāds būtisks iemesls, tie savāktie materiāli parasti rāda, ka persona kā minimums vismaz apzinās, kāpēc ir atteikts,» norāda ģenerālprokurors.

Kalnmeiers tāpat nesaskata, ka SAB būtu politiski ietekmējams.

Jau ziņots, ka SAB nav piešķīris pielaidi valsts noslēpumam tieslietu ministrei Brokai. Viņai bija nepieciešama pielaide sevišķi slepenai informācijai.

Komentāri (227)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu