Par jauno vilcienu nomas konkursa uzvarētāju atzīts Šveices uzņēmums (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par AS «Pasažieru vilciens» (PV) izsludinātā atklātā konkursa par jaunu elektrovilcienu nomu uzvarētāju atzīts Šveices uzņēmums «Stadler Bussnang AG», portālu «Apollo» informēja PV.

Konkurss par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem tika izsludināts pagājušā gada 25.novembrī. Konkursa mērķis ir nodrošināt jaunus, modernus vilcienus Latvijas iedzīvotājiem, lai garantētu drošu un ekonomisku pārvietošanos atbilstoši pasažieru vajadzībām. Saskaņā ar Latvijas transporta attīstības plāniem tiktu palielināts dzelzceļa pasažieru īpatsvars, tādējādi samazinot pārējo satiksmes tīklu noslodzi, kā arī nodrošinot kvalitatīvu, precīzu un ērtu pasažieru pārvadājumu veidu.

«Iepirkums par jauno vilcienu nomu ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem iepirkumiem AS «Pasažieru vilciens» pastāvēšanas vēsturē un tas ir nozīmīgs solis uzņēmuma attīstībā. Jauno vilcienu noma ir gaidīts un būtisks notikums gan Latvijas iedzīvotājiem, gan mūsu uzņēmumam – mūsdienīga vilcienu satiksme kā drošs un ekonomisks pārvietošanās līdzeklis ir ieguvums visai sabiedrībai. Jau šobrīd PV ir atzīts par precīzāko dzelzceļa pasažieru pārvadātāju Eiropā. Pēc diviem gadiem mēs nodrošināsim Latvijas iedzīvotājiem vilcienu satiksmi, kas ir modernākā, ātrākā, kā arī ekonomiskākais pārvietošanās veids,» uzsver PV valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

«Ņemot vērā, ka šis ir vērienīgākais un svarīgākais iepirkums uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē ar nozīmīgu ietekmi uz attīstību ilgtermiņā, tam tika izvirzītas augstas prasības atbilstoši valsts un uzņēmuma interesēm,» norāda Birkmanis.

Iepirkumu komisijas pienākums bija rūpīgi pārbaudīt iesniegto piedāvājumu atbilstību izvirzītajiem nosacījumiem, un pēc pretendentu iesniegto piedāvājumu izvērtēšanas par konkursa uzvarētāju tika atzīts Šveices uzņēmums «Stadler Bussnang AG», informē PV.

Pēc pretendentu iesniegto dokumentu atvēršanas tika konstatēts, ka «Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA» nav iesniedzis savu piedāvājumu. Savukārt Dienvidkorejas uzņēmuma «Hyundai Rotem Company» iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija bija spiesta noraidīt, jo tas neatbilst iepirkumu nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Pēc līguma noslēgšanas ar konkursa uzvarētāju PV speciālisti rūpīgi sekos līdzi visu nolikumā definēto prasību izpildei, kā arī kontrolēs ražotāja kvalitātes garantiju ievērošanu.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu