Ministrs Štokenberga atlūgumu saista ar «Pasažieru vilciena» iepirkumu (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) AS «Pasažieru vilciens» (PV) valdes locekļa Aigara Štokenberga vēlmi pamest ieņemamo amatu saista ar vērienīgo PV iepirkumu par jaunu elektrovilcienu nomu, kurā uzvarējusi Šveices kompānija «Stadler Bussnang AG».

Matīss šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka viņš ir informēts par Štokenberga atlūgumu, bet konkrētāku viedokli viņš varēs paust rīt.

Tajā pašā laikā Matīss norādīja, ka, iespējams, Štokenberga atlūgums varētu būt saistīts ar PV vilcienu iepirkumu.

«Šodien bija PV valdes sēde, kurā tika lemts par PV iepirkuma rezultātiem, kas, iespējams, bija viens no Štokenberga atlūguma iemesliem, lai gan to nevaru droši apgalvot,» sacīja satiksmes ministrs.

Lai arī pēc valdības sēdes Matīss vēl nebija informēts par PV iepirkuma rezultātiem, tomēr viņš uzsvēra, ka jauni vilcieni ir nepieciešami un tos jāpērk par tiem līdzekļiem, kas ir PV rīcībā.

Pēc satiksmes ministra teiktā, galīgais lēmums par konkursa rezultātiem PV būs jāsaskaņo ar uzņēmuma akcionāru - Satiksmes ministriju.

«Jāsaprot, vai par vilcieniem vispār varam samaksāt un nebūs nepieciešama papildu nodokļu maksātāju nauda. Zinām, kāda ir situācija valsts budžetā, tāpēc nevaram nopirkt ko tādu, ko patlaban nevaram atļauties,» uzsvēra Matīss.

Jau ziņots, ka par AS «Pasažieru vilciens» (PV) izsludinātā atklātā konkursa par jaunu elektrovilcienu nomu iepirkuma uzvarētāju atzīts Šveices uzņēmums «Stadler Bussnang AG», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Konkurss par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem tika izsludināts 2013.gada 25.novembrī. Konkursa mērķis ir nodrošināt jaunus, modernus vilcienus Latvijas iedzīvotājiem, lai garantētu drošu un ekonomisku pārvietošanos atbilstoši pasažieru vajadzībām.

Pēc pretendentu iesniegto dokumentu atvēršanas tika konstatēts, ka «Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA» nav iesniedzis savu piedāvājumu. Savukārt Dienvidkorejas uzņēmuma «Hyundai Rotem Company» iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija bija spiesta noraidīt, jo tas neatbilda iepirkumu nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu