«Hyundai» plāno apstrīdēt vilcienu nomas konkursa rezultātus (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dienvidkorejas uzņēmums «Hyundai Rotem Company» («Hyundai»), kas arī bija iesniedzis savu piedāvājumu AS «Pasažieru vilciens» (PV) izsludinātajā atklātajā konkursā par jaunu elektrovilcienu nomu, plāno apstrīdēt iepirkuma konkursa rezultātus, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Jau ziņots, ka konkursā uzvarēja Šveices uzņēmums «Stadler Bussnang AG» («Stadler»), bet «Hyundai» iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija bija spiesta noraidīt, jo tas neatbilda iepirkuma nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

«Hyundai» pārstāvis Dongs Ik Vū «Panorāmai» norādīja, ka pārskatīs PV oficiāli sniegto atbildi un apstrīdēs šo iepirkumu. Uzņēmuma pārstāvji ir gatavi tikties un skaidrot savu pozīciju Satiksmes ministrijas pārstāvjiem.

«Hyundai» piedāvājums esot bijis par 30% lētāks nekā konkurentiem, bet tas noraidīts, jo nav atbildis prasībām.

Dongs Ik Vū intervijā «Panorāmai» norādīja, ka ir šokēts par konkursa iznākumu. «Hyundai» esot globāli uzticama vilcienu ražotāju kompānija, kas vilcienus dažādām pasaules valstīm piegādā pēdējos 40 gadus, norādīja uzņēmuma pārstāvis.

«Stadler» piedāvātā nomas maksa par vilcieniem uz 15 gadiem esot 412 miljoni eiro, bet «Hyundai» - 284 miljoni eiro. Rēķinot uz vienu vilcienu, iepirkuma izmaksas ir augstākas arī par Igauniju. «Stadler» pārstāvji gan uzskata, ka šāda cenu salīdzināšana ir maldīga.

«Stadler» komunikāciju vadītājs Centrāleiropā un Austrumeiropā Čaba Kiss «Panorāmai» norādīja, ka tieša vilcienu cenu salīdzināšana Latvijā un Igaunijā ir maldinoša. Igaunijā pirkums esot finansēts no Eiropas Savienības fondiem. PV pirms atpirkšanas vilcienus nomās 15 gadus. «Tas nozīmē, ka Igaunijā mēs prasījām tikai vilcienu cenu, bet Latvijas piedāvājumā iekļautas arī finansējuma piesaistes izmaksas,» norādīja Kiss.

Lai arī PV pagaidām atsakās komentēt, kādēļ noraidīts «Hyundai» piedāvājums, plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija, ka tas, visticamāk, darīts tādēļ, ka korejiešu vilcieniem radušās tehniskas problēmas Ukrainā.

«Hyundai» pārstāvis uzskata, ka šis fakts nav bijis patiesais iemesls. Viņš «Panorāmai» pastāstīja, ka uzņēmums atbildēja uz visiem klienta jautājumiem atklātā un caurredzamā veidā, balstoties kompānijas politikā.

»«Hyundai Rotem» nesaprot, kāpēc klients [PV] ir pieņēmis šāda veida lēmumu. Oficiāli viņi saka, ka tāds pieņemts, jo «Hyundai Rotem» piegādāja vilcienus Ukrainai, bet es nedomāju, ka tā ir patiesība. Šis viedoklis pilnībā neatspoguļo klienta [PV] lēmumu,» «Panorāmai» pauda Dongs Ik Vū.

Jau ziņots, ka par PV izsludinātā atklātā konkursa par jaunu elektrovilcienu nomu iepirkuma uzvarētāju atzīts Šveices uzņēmums «Stadler Bussnang AG», biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Konkurss par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem tika izsludināts 2013.gada 25.novembrī. Konkursa mērķis ir nodrošināt jaunus, modernus vilcienus Latvijas iedzīvotājiem, lai garantētu drošu un ekonomisku pārvietošanos atbilstoši pasažieru vajadzībām.

Pēc pretendentu iesniegto dokumentu atvēršanas tika konstatēts, ka «Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA» nav iesniedzis savu piedāvājumu. Savukārt Dienvidkorejas uzņēmuma «Hyundai Rotem Company» iesniegto piedāvājumu iepirkumu komisija bija spiesta noraidīt, jo tas neatbilda iepirkuma nosacījumos definētajām kvalifikācijas prasībām.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu