Grib pacelt «griestus» sekmīgi nokārtotam centralizētajam eksāmenam (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Noteikti jāizvērtē iespēja pacelt «griestus» sekmīgi nokārtotam centralizētajam eksāmenam, uzskata izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

«Es pievienojos tiem, kuri uzskata, ka piecu procentu barjera centralizētā eksāmena nokārtošanai noteikti ir par zemu,» aģentūrai LETA sacīja ministre.

Tāpēc līdz nākamā gada eksāmenu sesijai ar šo jautājumu būtu jātiek skaidrībā, skaidroja Druviete, norādot, ka tikai tādā veidā iespējams nodrošināt konkurētspējīgas skolēnu zināšanas.

Jautāta par to, kā būtu jārisina situācija, ka, paceļot «sekmības latiņu», eksāmenus varētu nenokārtot ļoti liels skolēnu skaits, Druviete sacīja, ka ar eksāmeniem kā tādiem vispār nevar risināt nekādu problēmu.

Viņa uzskata, ka ir radikāli jāuzlabo visu mācību priekšmetu mācīšana. Jānodrošina skolotāju atbalsts, kā arī, sadarbojoties ar darba devējiem un zinātniekiem, jāveido pasākumi, kas radītu lielāku skolēnu ieinteresētību.

LETA jau ziņoja, ka vairāki izglītības nozares pārstāvji norādījuši, ka centralizētā eksāmena sekmīgai nokārtošanai nepieciešamie pieci procenti ir pārāk niecīgs slieksnis, kas nevar raksturot sekmīgi apgūtu mācību priekšmetu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu