Leģendārā grupa «Menuets» koncertēs Valmierā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15.augustā plkst.19.00 Valmieras estrādē koncertu sniegs leģendārā grupa „Menuets”. Koncerts, kuram dots lakonisks un vienlaikus jaudīgs virsraksts – „Esam!”, iekļausies „Menueta” 45.jubilejas koncerttūres ietvaros, un tā programmā būs visu laiku labākās „Menueta” dziesmas.

45 gadu laikā izaugušas vairākas paaudzes, kas viņos iemīlējušās. Joprojām viņu koncertos netrūkst arī visjaunākās paaudzes, kuri drīz kļūs par „Menueta” faniem. Jo „Menuets” dzīvo ārpus jēdzieniem stilīgi vai vecmodīgi. Kaut gadi gājuši un liktenis nav saudzējis, savā dziļākajā būtībā „Menuets” ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4.vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu „Menuets”.

„Nekautrējamies, ka esam visvecākā grupa Latvijā, un tāda arī vienīgā. Tas tiešām ir fenomens! Brīnums! Bet tāds acīmredzot bijis Dieva plāns,” saka Inese Pabērza.

„Esam rokmūzikas vienaudži: mācījāmies skolā, kad parādījās „Bītli”. Mūsu pedagogi mūzikas skolā teica – tā nav mūzika, tās ir muļķības. Mēs iebildām: kad būsim veci un sirmi, sēdēsim pie kamīna un dziedāsim šīs pašas muļķības... Neviens neticēja, ka no tādas pusaudžu aizraušanās varētu izaugt par to, kas esam. Jā, savā ziņā tas ir kuriozs, ka vēl aizvien varam sanākt kopā un muzicēt,” savu kolēģi papildina Raimonds Bartaševics.

Sirsnīgas atmiņas par „Menueta” dzimšanu ir arī Adrianam Kukuvasam, kurš uz solista vietu „Menuetā” savulaik izturējis „konkursu”, nodziedot Raimonda Paula „Mežrozīti”: „1968.gads bija burvīgs! Kas tāds Latvijā bija nedzirdēts, drusku aizliegts. Basģitāras stīgas bija ņemtas no klavierēm, bet skanēja brīnumaini. Mūs mīlēja un vēl joprojām mīl tāpēc, ka paši vienmēr no sirds esam mīlējuši to, ko darām. Kad uzkāpjam uz skatuves, aizmirstam sīkās muļķības, un dziesma mūs tā savieno, ka atliek tikai pabrīnīties.”

„Menueta” neoficiālā himna „Dziesma, ar ko tu sācies” pirmo reizi izskanēja grupas 10 gadu jubilejā, kas tika svinēta Operetes teātrī. „Bija 1978.gads – laiks, kad tiešām nedrīkstēja ne runāt, ne darīt. Skatītāju zāles ejās stāvēja miliči. Kad sākām dziedāt, cilvēki cēlās kājās, šūpojās līdzi. Iespējams, pirmoreiz latvietis sajuta, ka grib piedalīties, kaut ko darīt, ne velti dziesmai ir arī otrs nosaukums – „Apliecinājums”. Tieši tad arī radās cerību aizmetnis,” saka Inese. „Sajūtas bija grandiozas! Taču vienlaikus izjutām arī pirmās politiskās bailes,” atceras Juris Sējāns.

Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena: 5, 7 un 10 EUR.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu