Centralizēto eksāmenu kārtotāji lūdz pārskatīt vērtējumu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šogad 11 centralizētajos eksāmenos piedalījās 22270 skolēni, kuru 59146 darbus novērtēja 747 vērtētāji. Uz doto mirkli Valsts izglītības satura centrā (VISC) iesniegtas 64 apelācijas, informēja Diāna Ļaha, Valsts izglītības satura centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

Pirmās apelācijas, ar lūgumu pārskatīt centralizētā eksāmena vērtējumu, saņemtas laika posmā no 31.jūnija - līdz 9.jūlijam. Visvairāk apelāciju ir saņemtas par obligātajā centralizētajā eksāmenā latviešu valodā izteikto vērtējumu, jo tajā proporcionāli ir vislielākais kārtotāju skaits.

Vispār iesniegtas 64 apelācijas no 56 personām, vērtējums mainīts 8 gadījumos

Ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas viņam ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC izveidota īpaša apelācijas komisija mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas to izskata un pārskata vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to.

Pērn apelāciju pirmajā nedēļā iesniegtas 79 apelācijas no 64 personām, taču pagājušajā gadā kopumā saņemtas 115 apelācijas no 94 personām.

Apelāciju iesniegšana VISC vēl turpināsies līdz 30.jūlijam.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu