Uz Pasaules koru olimpiādi Rīgā ieradies Sidnejas geju un lesbiešu koris (46)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pasaules koru olimpiādē, kas Rīgā norisinās līdz 19.jūlijam, uzstāsies arī Sidnejas geju un lesbiešu koris, aģentūru LETA informēja apvienības «Mozaīka» pārstāvji.

Sidnejas geju un lesbiešu koris ar savu iekļaujošo pieeju kora mūzikai lauž stereotipus un aizspriedumus jau divas dekādes. Koris ir viens no populārākajiem lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) kopienas koriem Austrālijā, un tajā dzied vairāk nekā 80 dalībnieki.

Koris ne tikai tiecas uz muzikālo izcilību, bet arī pievēršas tēmām, kas nozīmīgas LGBT kopienai un cilvēktiesībām kopumā. Pagājušā gada laikā Sidnejas geju un lesbiešu koris uzstājās ar koncertu, godinot Pētera Čaikovska dzīvi un daiļradi, kopā ar Austrālijas karaliskās flotes orķestri izveidoja programmu no Brodvejas mūziklu klasikas, Tasmānijā dziedāja tīņu bēgļiem no Afganistānas un ar savu mūziku izvadīja mūžībā Džīnu Robinsonu - pirmo atklāti homoseksuālo amerikāņu episkopālo bīskapu. Koris nupat pabeidzis darbu pie 50 minūšu programmas studijas ieraksta, kas pievēršas tādiem aktuāliem jautājumiem kā klimata izmaiņas, HIV un AIDS, līdztiesība un cilvēktiesības.

Sidnejas geju un lesbiešu kora sniegumu būs iespējams dzirdēt trīs olimpiādes konkursos trešdien, 16.jūlijā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā no plkst.12.30 līdz plkst.16, kā arī Lielajā ģildē no plkst.19 līdz plkst.21.45. Koris uzstāsies arī draudzības konkursā Esplanādē 18.jūlijā no plkst.16 līdz plkst.17.30.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu