Slavenais sportists Pistoriuss nāk klajā ar ļoti dīvainiem vēstījumiem tviterī (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais sportists Oskars Pistoriuss sociālās saziņas vietnē «Twitter» nācis klajā ar vairākiem ļoti dīvainiem vēstījumiem. Pistoriuss publicējis fotogrāfijas kopā ar bērniem un citātus no kāda Aušvicas koncentrācijas nometnes ieslodzītā memuāriem, vēsta «Daily Mail».

Prāvai Pistoriusa lietā tuvojoties noslēgumam, sportists pavadījis nedēļas nogali sociālās saziņas tīklos, kur pēdējo reizi viņš bija redzēts šā gada 14. februārī, tieši gadu pēc tam, kad viņš nošāva savu draudzeni .

Vienā no vēstījumiem Pistoriuss redzams turam rokās Viktora Frenkla memuārus «Cilvēka jēgas meklējumi», kurā austriešu psihiatrs atceras savu ieslodzījuma laiku Aušvicā Otrā Pasaules kara laikā.

Citētajā tekstā ir vārdi «Cilvēka pestīšana nāk caur mīlestību un mīlestībā» un «Es sapratu, kā cilvēks, kam nekas vairs nav palicis pasaulē, joprojām zina, kas ir svētlaime, kaut vai tas ir tikai uz īsu brīdi viņa mīļotās pārdomās.»

Citā tvītā Pistoriuss publicējis fotogrāfiju kolāžu, kurās viņš palīdz bērniem ar invaliditāti. Zem tām ir paraksts «Jums ir iespēja mainīt kāda dzīvi. Dažkārt tās ir vienkāršas lietas, ko pasaki vai izdari, lai otrs sajustos labāk vai iedvesmojies.»

Visbeidzot sportists savā «Twitter» kontā publicējis citātu «Kungs, šodien es lūdzu tevi mazgāt tos, kas dzīvo sāpēs, tavas dziedināšanas upē. Āmen.»

Ja Pistoriusu atzīs par vainīgu, viņam draud 25 gadi cietumā.

Pistoriuss tiek apsūdzēts iepriekš plānotā savas draudzenes modeles Rīvas Stīnkempas slepkavībā, kas notikusi 2013.gada 14.februāra rītā viņa mājās Pretorijā.

Pistoriuss apgalvo, ka kļūdaini noturējis 29 gadus veco Stīnkempu par kramplauzi un tāpēc viņu nošāvis caur aizslēgtām tualetes durvīm. Stīnkempa tika atrasta mirusi Pistoriusa mājoklī ar trim šautām brūcēm galvā, elkonī un gūžā.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu