Sagrautā «milža» pārvietošanas operācija: Brīdina par sliktām sekām (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Costa Concordia» pārvietošanas darbi varētu radīt briesmas vaļiem, kas ar savām jaundzimušajām atvasēm sasniedz Itālijas piekrasti. 

Vides speciālisti brīdina, ka lielos jūras iemītniekus varētu apdraudēt toksiskas vielas, kas varētu noplūst no kādreiz tik lepnā kruīza kuģa vraka.

Speciālistus bažīgus dara četras dienas plānotie kuģa pārvietošanas darbi uz ostu Dženovā, jo kuģa korpuss var neizturēt un pārplīst. Tādā veidā vidē varētu nokļūt liels skaits ķīmisku vielu.

Kuģis šķērsos vaļu un delfīnu «mājvietas». Lielie jūras iemītnieki šajā laikā tieši barojas bagātīgajos Dženovas piekrastes ūdeņos.

Tikmēr kuģa īpašnieks «Costa Crociere» uzstāj, ka noplūdušo vielu daudzums nepārsniegs pieļaujamo normu.

«Costa Concordia» ceļojumā uz tā «mūža mājām» pavadīs desmit laivas, kas veiks ūdens testus, kā arī uzmanīs, lai netuvojas delfīni un vaļi, kas varētu sadurties ar avarējušo kuģi.

Jau vēstīts, ka avarējušā kuģa pārvietošanas darbi ir bezprecedenta gadījums. Kuģa utilizēšana Dženovā izmaksas 1,5 miljardus eiro, liecina aplēses.

Jau vēstīts, ka «Costa Concordia» avarēja Džiljo salas piekrastē 2012.gada janvārī. Traģēdijā dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu