Foto: Krāšņais koru olimpiādes dalībnieku gājiens (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Uzsākot Pasaules koru olimpiādes otro daļu, 15.jūlijā Vecrīgā notika krāšņs koru olimpiādes dalībnieku gājiens. Rīdzinieki un pilsētas viesi gājienam varēja sekot maršrutā Doma laukums - Smilšu iela - Vaļņu iela - Kaļķu iela - Brīvības piemineklis. Gājienā piedalījās kori – olimpiādes dalībnieki no Latvijas un pasaules. Skatītājiem tā bija iespēja vienkopus satikt korus no dažādām pasaules malām. 

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27`000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju INTERKULTUR.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu