Kalniete kļuvusi par īstu interneta sensāciju (960)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmumus no "Twitter"

 Par īstu interneta sensāciju šajās dienās kļuvusi Eiroparlamenta deputāte Sandra Kalniete, kas debašu laikā par situāciju Ukrainā nākusi klajā ar iedvesmojošu runu Ukrainas atbalstam, un uzstājusies, ģērbusies krekliņā ar Ukrainas ģērboni.

pic.twitter.com/nTnnAAorZV

«Pēc pēdējo dienu provokācijām uz Krievijas-Ukrainas robežas, pēc Krievijas karaspēka ielaušanās Doņeckas apgabalā, mēs, iespējams, atrodamies dažu dienu vai pat stundu attālumā no īsta kara starp kodollielvalsti Krieviju un Ukrainu.Putina mērķis ir Ukrainu padarīt maksātnespējīgu. Tāpēc nelolosim ilūzijas! Putins Ukrainā neapstāsies!Viņš sapņo atjaunot visu bijušo padomju impēriju,» debatēs pauda Kalniete.

Kalniete vērsās pie saviem kolēģiem - Eiroparlamenta deputātiem ar priekšlikumu paskatīties acīs rūgtajai patiesībai, ka šobrīd būtu nepieciešamas nekavējoties ieviest trešā līmeņa sankcijas, ieskaitot tehnoloģiju un ieroču embargo.

«Šāds lēmums liks Krievijai apstāties un atteikties no saviem revanšistiskajiem mērķiem,» sacīja Kalniete.

«Šobrīd no mūsu nespējas saskaņoti rīkoties iegūst vienīgi Putins, bet Eiropa patiesībā zaudē. Tā Eiropa, kuru pēc PSRS sabrukuma mēs apvienojām ar lielu apņēmību un politisko gribu. Ukrainai ir visas tiesības kļūt par daļu no Eiropas!» pauda Kalniete.

Deputātes runa izraisīja īstu viļņošanos sociālās saziņas tīklos, kur ukraiņi steidzās paust pateicību Kalnietei. Sociālās saziņas vietnē «Facebook» pateicību par saviļņojošo uzrunu pauduši vairāk nekā 5700 cilvēku.

Komentāri (960)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu