Grupai «The King's Singers» spilgtākās emocijas sagādājusi uzstāšanās Zvaigžņu koncertā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda, Rīga 2014

Visspilgtākās emocijas Pasaules koru olimpiādē grupai «The King's Singers» sagādājusi uzstāšanās otrajā Zvaigžņu koncertā «Arēnā Rīga» ceturtdien, 17.jūlijā, aģentūrai LETA pastāstīja grupas dalībnieki.

Kristofers Bruertons uzsvēra, ka viņu saviļņojis dziesmas «And so it goes» izpildījums, kas, pēc viņa teiktā, ir gandrīz kā grupas himna. »«The King's Singers» un šī dziesma ir sinonīmi,» pastāstīja dziedātājs.

Koncerta nozīmību uzsvēra arī Džonatans Hovards, kurš norādīja, ka koncerts bijis starptautisks. Arī Kristofers Gabitass pastāstīja, ka, ieraugot vairāku desmitu valstu karogu rotāto skatuvi, sajutis koncerta mērogu. Viņš atzina, ka dalība Pasaules koru olimpiādē ir viens no viņa karjeras lielākajiem notikumiem. Kaut arī dziedātājs ar «The King's Singers» uzstājas jau desmito gadu, viņš atzina, ka bijis uztraucies pirms koncerta «Arēnā Rīga».

Grupas dziedātāji uzsvēra, ka piedalīties Pasaules koru olimpiādē ir liels gods. «Mēs esam tikai seši vīrieši no Londonas. Lepojos ar to, ka mūs uzaicināja piedalīties šajā notikumā,» stāstīja Gabitass.

Hovards pauda gandarījumu satikt korus no visas pasaules. Viņš pastāstīja, ka vēlētos, lai vairāk koru no Lielbritānijas izmantotu iespēju gūt šādu pieredzi.

Bruertons pastāstīja, ka Pasaules koru olimpiāde viņam šķitusi aizraujoša, jo tās laikā koru mūzika Rīgā skanējusi ne tikai koncertos, bet visur pilsētā, kur pārvietojušies koristi. «Dodoties uz darbu, var gadīties, ka tev tiek veltīta dziesma,» norādīja Bruertons. Viņaprāt, olimpiāde ir daudz devusi rīdziniekiem ne tikai muzikālo pārsteigumu ziņā vien. Tā padarījusi Rīgu par pilsētu, kurā tevi gaida, norādīja dziedātājs. Arī pašu mūziķi Latvijas galvaspilsēta piesaistījusi ar tās vēsturi un arhitektūru.

Bruertons pastāstīja, ka viņam nav izdevies dzirdēt daudz no citu olimpiādes mūziķu priekšnesumiem, bet īpaši viņu aizrāvis sakrālās mūzikas koncerts, kuru viņš klausījies tiešsaistē. Mūziķis uzsvēra, ka kamerkora «Ave Sol» uzstāšanās, kas iesāka Zvaigzņu koncertu ceturtdien «Arēnā Rīga,» ir labākā kora dzīvā uzstāšanās, kādu viņš jebkad ir dzirdējis.

Grupa Pasaules koru olimpiādē piedalījās trīs koncertos, kā arī pasniedza divas meistarklases.

«The King's Singers» ir viena no pasaules slavenākajām vokālajām grupām. Grupa dibināta 1968.gadā, un tās pastāvēšanas laikā mūziķu ierakstīto albumu skaits jau pārsniedz pusotru simtu, divi no tiem saņēmuši arī prestižo «Grammy» balvu. «The King's Singers» sastāvā ir seši mūziķi, šobrīd - divi kontrtenori, tenors, divi baritoni un bass, kas ik gadu sniedz vairāk nekā simt koncertus. Grupa dzied visu, kas rakstīts sešām balsīm, sākot ar viduslaiku mūziku un beidzot ar mūsdienu džeza melodijām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu